Προβληματισμοί – ερωτήματα στο Δ.Σ. Σπάρτης για τον κορονοϊό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είναι κατάλληλη η αίθουσα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. λόγω κορονοϊού; Τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μπορούν να επιχορηγούν Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης;

[iframe width=”789″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/ngc0rWv6K7w” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης .

Ο συνεργάτης του pna.gr και του IONIAN channel για την Λακωνία Τάκης Κούρος ζήτησε το λόγο και έθεσε τρία ερωτήματα –προβληματισμούς προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Το πρώτο θέμα που αφορούσε την καταλληλότητα της αίθουσας των συνεδριάσεων λόγω κορονοϊού, δεύτερο  θέμα ήταν το αν τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μπορούν να επιχορηγούν Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης όπου συνιστά να μην πραγματοποιούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα, και τέλος τι θα γίνει με την προγραμματισμένη Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία    της Παρασκευής στην πόλη της Σπάρτης όπου θα συμμετέχει και ο ηθοποιός Τζέραλντ Μπάτλερ αλλά και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, αν υπάρχει δηλαδή κάποια αλλαγή λόγω των έκτακτων μέτρων που πάρθηκαν από την Ολυμπιακή Επιτροπή στην Αρχαία Ολυμπία.

Η απάντηση στο πρώτο θέμα είναι ότι η υγειονομική υπηρεσία του δήμου κρίνει την εν λόγω αίθουσα ακατάλληλη και υψηλού κινδύνου, και ήδη κάνουν σκέψεις και εξετάζουν χώρους  όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι επόμενες συνεδριάσεις.

Για την επιχορήγηση των Συλλόγων ο κ.Μιχάλης Βακαλόπουλος- Αντιδήμαρχος  απάντησε ξεκάθαρα ότι υπάρχει πλέον Φ.Ε.Κ όπου δεν επιτρέπεται η επιχορήγηση των συλλόγων αυτή την περίοδο, άρα ο δήμος δεν νομιμοποιείται να επιχορηγήσει ένα σύλλογο ή σωματείο αν αυτό αποφασίσει να πραγματοποιήσει την εκδήλωση αγνοώντας της οδηγίες της κυβέρνησης λόγο κορονοϊού.

Και τέλος όσο για την προγραμματισμένη λαμπαδηδρομία της Παρασκευής 13 Μαρτίου  ο κ.Μιχάλης Βακαλόπουλος , μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά , εκτός αν υπάρξει  κάποια αλλαγή  από την Ολυμπιακή Επιτροπή της τελευταίας στιγμής θα ενημερώσουν τους πολίτες και τους φιλοξενούμενους.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ.Μιχάλης Βακαλόπουλος ενημέρωσε ότι στο Δήμο Σπάρτης δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, και ότι ο δήμος σκέπτεται ήδη προληπτικά να κάνει απολυμάνσεις σε χώρους και γραφεία του δήμου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο