Δημιουργία Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) στο Δήμο Μονεμβασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Μονεμβασίας αξιοποιώντας την ένταξή του στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) ξεκίνησε, με την 2/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις ενέργειες για τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης Υγείας στο χώρο του.

Τα ΚΕΠ Υγείας εντάσσονται στο πρόγραμμα «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας». Είναι μια νέα δημοτική δομή με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας καθώς ενημερώνει τους δημότες για τις προληπτικές εξετάσεις, που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Αρχικά τα νοσήματα αυτά θα είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και το μελάνωμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δήμοι δεν αναλαμβάνουν κανένα κλινικό, εργαστηριακό έλεγχο είτε συνταγογράφηση φαρμάκων για τη θεραπεία ασθενών πολιτών, αλλά μέσω του προγράμματος φιλοδοξούν να συνεισφέρουν ενεργά στη διατήρηση της υγείας των «υγιών» πολιτών συντονίζοντας με συγκεκριμένες δράσεις την ενημέρωσή τους σε θέματα πρόληψης καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των δημοτών και των παρόχων υγείας (Νοσηλευτικά ιδρύματα, διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί), για τη διενέργεια του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας ο Δήμος προτίθεται να προβεί άμεσα στην ανάληψη πρωτοβουλιών με συγκεκριμένες δράσεις για τις οποίες θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο