Συμμετοχή δήμαρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη σε φόρουμ και ημερίδα στην Αθήνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη σε δύο μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Πρόκειται για το περιβαλλοντικό – χρηματοδοτικό φόρουμ με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων : Καλές πρακτικές – Χρηματοδότηση – Αυτοδιοίκηση – Ιδιωτικός Τομέας» που διεξήγε η Επενδυτική Πρωτοβουλία A-Energy Investements και έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 και την Ημερίδα του ΚΕΑΝ με θέμα : «Ο Εθελοντισμός στην εποχή της Κρίσης. Η σημασία συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2016.

Τις εργασίες του περιβαλλοντικού – χρηματοδοτικού φόρουμ μεταξύ άλλων χαιρέτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Νικόλαος Αγαλιώτης, ενώ παρευρέθηκαν και πραγματοποίησαν ομιλίες πολλοί εκπρόσωποι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Τεχνικών Εταιρειών και επιστήμονες με σχετικό γνωστικό αντικείμενο.

Ο κ. Γρυπιώτης στην εισήγησή του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες και τις δράσεις του Δήμου Ευρώτα για την επίτευξη της μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ενέργειας. Αναφέρθηκε κυρίως στην υιοθέτηση «καλών πρακτικών» διαχείρισης των απορριμμάτων και στη δημιουργία έργων και υποδομών με στόχο την Πράσινη Ανάπτυξη όπως η Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Πηγών στη Σκάλα.

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ με στόχο την ανάδειξη της αξίας του Εθελοντισμού και της σπουδαίας χρησιμότητάς του σε μια εποχή με δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ο κ. Γρυπιώτης τόνισε κατά την ομιλία του τις πρωτοβουλίες εθελοντισμού του Δήμου Ευρώτα με κορυφαία αυτή της σύστασης και λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού, αλλά και την πιστοποίηση που έχει κατακτήσει ο Δήμος Ευρώτα από το EVS (European Voluntary Service) και του ανοίγει τον δρόμο στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, καθώς προβάλλουν και αναβαθμίζουν τον Δήμο και συντελούν στην εξέλιξη και ανάπτυξή του σε όλα τα επίπεδα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο