Εντοπισμός και σύλληψη 39 αλλοδαπών καθώς και των δύο διακινητών τους στο Γύθειο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 48 και 41 ετών προέβησαν, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε, στον όρμο Γερολιμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ένα Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) ενώ αλλοδαποί που αποβιβάστηκαν και είχαν κινηθεί προς την ενδοχώρα, εντοπίστηκαν κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης. 
Ανωτέρω Ι/Φ σκάφος μαζί με τους εν λόγω αλλοδαπούς ρυμουλκήθηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Γυθείου.
Εν συνεχεία σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΔΑΠΘΑΣ που μετέβη στο σημείο για να συνδράμει στο έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής αναγνωρίστηκαν-εντοπίστηκαν οι δύο (02) φερόμενοι ως διακινητές και αξιοποιούνται περαιτέρω στοιχεία που συλλέχθηκαν, 
Από τα ως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι το εν λόγω σκάφος είχε αποπλεύσει από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, ενώ τελικός προορισμός των επιβαινόντων ήταν άλλες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Η.Β.).
Ανωτέρω επιχείρηση εντάσσεται στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια πάταξης των οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών τα οποία με σκοπό το κέρδος και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έχουν ως σημείο αφετηρίας της παράνομης μεταφοράς την Τουρκία και προορισμό τη χώρα μας, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος.
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο