Η Μάνη γιορτάζει την 194η επέτειο της Μάχης του Πολυάραβου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ιστορικό Πολυάραβο, εορτάζει την συμπλήρωση 194 χρόνων από την ομώνυμη μάχη.

Από πού προκύπτει η σπουδαιότητα της μάχης αυτής και τι σηματοδότησε για τη συνέχεια;

Στις 28 Αυγούστου 1826, στον Πολυάραβο, οι Μανιάτες νίκησαν για τρίτη φορά τον Ιμπραήμ, που επικεφαλής εκστρατευτικού σώματος 4000 ανδρών επιχειρούσε ξανά να καταλάβει τη Μάνη, σε αυτήν την περίπτωση από τα ανατολικά. Είχαν προηγηθεί οι αποτυχημένες προσπάθειες των Αιγυπτίων από τα δυτικά, σε Βέργα και Διρό. Η νίκη των Μανιατών, σήμανε την οριστική εγκατάλειψη από πλευράς Αιγυπτίων κάθε απόπειρας κατάληψης της Μάνης. Ο Ιμπραήμ επέστρεψε στην Τρίπολη και φυσικά το ηθικό όλων των Ελλήνων αναπτερώθηκε.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Πύργου Σταθάκου στη Ζεσφίνα – Κατάθεση στεφάνων – Παράθεση καφέ στην πλατεία των Κόκκινων Λουριών.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

07:00 Έπαρση σημαίας στον χώρο θυσίας των Μανιατών

11:30 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πολυάραβο

11:40 Επίσημη Δοξολογία

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου – Κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με την νομοθεσία – Ενός λεπτός σιγή προς τιμήν των νεκρών – Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας, Επιστημονικό Διευθυντή Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Πηγή: https://notospress.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο