Ημερίδα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Δήμο Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα» στις 12 Μαΐου 2017, και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου.

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών κάθε ηλικίας για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια.
Θέματα όπως το cyberbullying, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο αναπτύχθηκαν από τον Αστυνόμο Α΄ κ. Βασίλειο Σπυρόπουλο και Υπαστυνόμο Β΄ κ. Χρήστο Παπαδόπουλο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Επειδή η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν κατακλείσει τη ζωή μας, προσφέροντάς μας απεριόριστες δυνατότητες, πολλές φορές ξεχνάμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, κυρίως τα παιδιά, είχαν τη δυνατότητα εκτός από τη θετική να δουν και την αρνητική πλευρά της χρήσης του διαδικτύου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος και από την Ελληνική Αστυνομία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος κ. Τριγώνης Δημήτριος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαρουδάς.
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο αυτό του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδειξαν έντονο ενδιαφέρον πλήθος εκπροσώπων, της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, της Περιφέρειας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο