Συνάντηση Γεωργαντά – Δαβάκη – Παπαγιαννίδη για αρδευτικό Τρινάσου και φράγμα Κελεφίνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αναβάθμιση του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και η κατασκευή του φράγματος της Κελεφίνας τέθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ, Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, για να ενημερωθούμε σχετικά με την πορεία της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και της κατασκευής του φράγματος της Κελεφίνας, καθώς και για να πιέσουμε για την επιτάχυνσή τους.

Στη συνάντηση αυτή με συνόδευαν, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Μπουφίδης, ο ταμίας του ΤΟΕΒ Γιάννης Τσιμπίδης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Τασία Κανελλοπούλου, ο πρόεδρος των Βρεσθένων, Γιάννης Δημαράς και ο πρόεδρος του Βασσαρά, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Θέσαμε το ζήτημα της επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου. Ο κ. Παπαγιαννίδης με ενημέρωσε ότι η σχετική μελέτη βαίνει προς ολοκλήρωση εντός του επόμενου διμήνου και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου προβλέπεται να έχει υπογραφεί μέσα στο 2024.

Ζητήσαμε επίσης να ενημερωθούμε σχετικά με τη δημοπράτηση του φράγματος της Κελεφίνας, η οποία σύμφωνα με την τελευταία μου ενημέρωση , θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί. Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων μας γνωστοποίησε ότι η καθυστέρηση της δημοπράτησης οφείλεται σε σφάλμα που εντοπίστηκε και αφορά στον απαιτούμενο περιμετρικό δρόμο του φράγματος και αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημά μου, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί τις περιοχές των προβλεπόμενων έργων (Τρινάσου και Κελεφίνας)έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο