Ελληνική αντιπροσωπεία στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα “Tolerance+Movies”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών συμμετείχε, αποστέλλοντας πενταμελή ελληνική αντιπροσωπεία, στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα “Tolerance+Movies” που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Oostduinkerke του Βελγίου κατά το χρονικό διάστημα 01-09 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Erasmus+”.

Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος απετέλεσαν ο ευαγής διάλογος και η συζήτηση σε θέματα ειρήνης, αρμονικής συνύπαρξης, ομόνοιας και συνεργασίας μεταξύ των λαών, μέσω της τέχνης του κινηματογράφου.

Όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, κος Ιωάννης Σαμαρτζής, εντός του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αποκόμισαν ποικίλα και παραγωγικά συμπεράσματα, ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, ανέπτυξαν κοινωνικές σχέσεις με συνομηλίκούς τους από όλη την Ευρώπη, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και, παράλληλα, προέβαλαν τον Ελληνικό -με ιδιαίτερη έμφαση στη Λακωνία- Πολιτισμό.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο (spartanstudiessociety@gmail.com).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο