Σαραντόπουλος :” Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαραντόπουλος Βασίλης: Μετά από απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Δημοτικής αρχής Δούκα, ψηφίστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ στις 16/03 οι υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγιά της.

Επιβεβαιώθηκε αυτό που είχε τονίσει η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και ένα χρόνο, ότι η δημοτική αρχή είδε την πανδημία του κορωνοϊού ως ευκαιρία να περάσει τις αυξήσεις στο νερό. Για αυτό στην αρχή με συνεδριάσεις δια περιφοράς, ώστε ο κόσμος να μην προλάβει να αντιδράσει και στη συνέχεια με απόφαση που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προσπάθησε να περάσει τις αυξήσεις, που θα αρπάξουν μέσα από τη τσέπη των δημοτών περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αφού δεν τα κατάφερε και έσπασε τα μούτρα της κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, απέδειξε ότι η πολιτική της αλητεία δεν έχει κανένα όριο! Εν μέσω τρίτου κύματος, με συνεχόμενα lockdown, με περισσότερους από 7.000 νεκρούς στη χώρα, την ώρα που όλοι είναι έγκλειστοι, τα σχολεία δεν λειτουργούν, τα μαγαζιά οδηγούνται σε μαρασμό, οι άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους είναι ψυχολογικά και οικονομικά πιεσμένοι από τις παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα προστασίας και ανακούφισης, η δημοτική αρχή βρήκε την ευκαιρία μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να περάσει τις αυξήσεις, ύστερα από πιέσεις και χωρίς να λάβει υπόψη τους την καθολική αγανάκτηση του κόσμου!

Είναι πολιτική προστυχιά να έχεις το λαό σε lockdown, αλλά εσείς να συνεχίζετε τη βρώμικη δουλειά σας, χωρίς καμία αναστολή! Δεν σέβεστε τον κόσμο και δεν υπολογίζετε τι περνάει! Είστε ανάλγητοι και να είστε σίγουροι ότι ο λαός θα σας το ξεπληρώσει κάποια στιγμή!

Αναρωτιόμαστε, αυτοί που ψήφισαν τις αυξήσεις, δε μένουν στο δήμο Σπάρτης στην πόλη και στα χωριά, δεν αντιμετωπίζουν όπως η πλειοψηφία του κόσμου οικονομικές δυσκολίες; Μιας και η Σπάρτη είναι μικρή πόλη και όλοι γνωριζόμαστε, αναρωτιόμαστε πως θα απευθυνθείτε στους δημότες, όταν έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί;

Καλούμε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Σπάρτης που θα λάβουν και την τελική απόφαση, να μην επικυρώσουν την απαράδεκτη απόφαση για αυξήσεις και να αποσύρουν την σχετική πρόταση!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή! Από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε τον κόσμο, καλέσαμε τους φορείς της πόλης και το λαϊκό κίνημα να αντισταθεί, συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις (συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενημερωτικές εξορμήσεις), προσφύγαμε για την ακύρωση παράνομης απόφασης της διοίκησης, δεν τσιμπήσαμε στο κάλεσμα της Δημοτικής αρχής για δήθεν διάλογο και εκφράσαμε τη λαϊκή απαίτηση για καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ!

Παρότι την κύρια ευθύνη την έχει η Διοίκηση Δούκα για τις αυξήσεις στο τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ και οι υπόλοιπες παρατάξεις Βαλιώτη-Αργειτάκου, δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Δεν συμμετείχαν σε καμία εκδήλωση διαμαρτυρίας του λαϊκού κινήματος, αντίθετα συμμετείχαν στον προσχηματικό και στημένο διάλογο της δημοτικής αρχής, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι οι αποφάσεις ήταν προαποφασισμένες, δίνοντας το απαραίτητο άλλοθι στη δημοτική αρχή Δούκα. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου έκαναν προτάσεις ώστε τα χρέη των δημοτών να στέλνονται στην εφορία, να γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών, να διακόπτεται το νερό όταν αδυνατούσαν να πληρώσουν δύο λογαριασμούς οι δημότες και άλλα μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ προετοιμάζονταν οι εξοντωτικές αυξήσεις για τα λαϊκά στρώματα, τον Ιούλιο του 2020 οι παρατάξεις Δούκα-Αργειτάκου-Βαλιώτη στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ ψήφισαν να χαριστούν χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε μεγάλη επιχείρηση και την αλλαγή τιμολογιακού καθεστώτος, πράγμα που είχαν κάνει και στο παρελθόν οι παρατάξεις Βαλιώτη-Αργειτάκου για άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής. Ρωτάμε λοιπόν, τι είναι αυτοί που τους χαρίστηκαν τα χρέη; Είναι ευπαθείς ομάδες; Είναι αναξιοπαθούντες; Μήπως πεινάνε; Γιατί δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία για τις δεκάδες χιλιάδες δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν όλα αυτά τα χρέη που χαρίστηκαν; Ο κόσμος δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάντια της ΔΕΥΑΣ, τη συνολική ευθύνη την έχουν οι διοικήσεις της!

Η ουσία είναι ότι οι παρατάξεις Δούκα-Αργειτάκου-Βαλιώτη έχουν κοινή στρατηγική και αντίληψη, όχι μόνο στα θέματα του νερού αλλά και στην πλειοψηφία των σοβαρών θεμάτων που ψηφίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ. Διαφωνούν με το πλαίσιο λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ, που καθορίζεται από την οδηγία 2000/60 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εθνική νομοθεσία που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις και σύμφωνα με την οποία οι ΔΕΥΑ πρέπει να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να αντιμετωπίζονται το νερό ως εμπόρευμα; Όχι μόνο δεν διαφωνούν, αλλά έχουν γράψει και άρθρα υπέρ αυτού του πλαισίου λειτουργίας που σχετικά με την ανταποδοτικότητα της ΔΕΥΑΣ. Τι προβλέπει αυτός ο τρόπος λειτουργίας των ΔΕΥΑ, ότι είναι επιχειρήσεις, όχι πραγματικά κοινής ωφέλειας και ότι τα έσοδά τους θα προέρχονται από τους καταναλωτές πελάτες.

Καλούμε τον κόσμο να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, να συνεχίσει τους αγώνες ώστε να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ και να τιμωρήσει όλους αυτούς που διαχρονικά του στερούν τα δικαιώματά του!

Σαραντόπουλος Βασίλης  –  Εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ

Σπάρτη 19 Μαρτίου 2021

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο