Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς και Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και Η.Χ.Π.Κ.Π. για Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 (Κατηγορία 4 – Πολύ υψηλή)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1

Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και Η.Χ.Π.Κ.Π.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. 

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ:

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 και τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σας ενημερώνουμε επίσης και για τυχόν δικές σας ενέργειες ότι με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόγνωσης Κινδύνου Πυρκαγιάς (Η.Χ.Π.Κ.Π.) της Γ.Γ.Π.Π. για την Παρασκευή 13-09-2024 για τις περιοχές της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.:

1) Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία Κινδύνου 4) για όλους τους Δήμους των Π.Ε. Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας, για τον Δήμο Αιγιαλείας της Π.Ε. Αχαḯας και για τους Δήμους Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Νότιας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας.

2)  Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΧΑΜΗΛΟΣ (Κατηγορία Κινδύνου 1) για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κέρκυρας.

3)  Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΜΕΣΟΣ (Κατηγορία Κινδύνου 2) για όλους τους Δήμους των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. 

4) Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία Κινδύνου 3) για όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεσμευτικές προσφορές για το Μιναγιώτικο Φράγμα | Δημήτρης Πτωχός: «Ημέρα που σηματοδοτεί πρόοδο και ενίσχυση των προσδοκιών»

«Ημέρα που σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο για την Πελοπόννησο και ενισχύει την προσδοκία μας για μια πιο παραγωγική γεωργία» χαρακτήρισε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, καθώς ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Φράγματος Μιναγιώτικου μέσω ΣΔΙΤ» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αντίστροφη μέτρηση για το «42 ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης...
00:06:26

Ναύπλιο: Τι αναφέρει ο συνήγορος του 17χρονου που ξύρισε τον 12χρονο με φαλτσέτα (βίντεο)

«Παγωμένη» είναι η σχολική κοινότητα και η κοινωνία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ