Σπαρτιάτης ο δημοφιλέστερος νέος συνθέτης στον κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπορεί πολλοί να μην γνωρίζετε το όνομά του και τα έργα του όμως σύμφωνα με το Spotify ο Χρήστος Χριστοδούλου είναι ο δημοφιλέστερος νέος Έλληνας συνθέτης παγκοσμίως.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και έπειτα από σπουδές στο εξωτερικό αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο Χρήστος, ίσως είναι ο μόνος Έλληνας μουσικός που μπορεί να ισχυριστεί ότι ζει μια άνετη ζωή, δημιουργώντας soundtracks για video games. 

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, σύμφωνα με το Spotify, μετράει γύρω στις 11,4 εκατομμύρια ακροάσεις από 149 διαφορετικές χώρες, νούμερα που δεν έχει φθάσει κανένας άλλος στο είδος του. 

Όπως εξήγησε στο «Αθηνόραμα», γνωρίζει καλά πως όλο αυτό βασίζεται στα βιντεοπαιχνίδια και πως η απήχηση οφείλεται κυρίως στην παντοδυναμία της Αμερικής λόγω της τεράστιας βιομηχανίας του gaming και της έντονης καταναλωτικής κουλτούρας. 

Ακολουθούν η Γαλλία, η Βρετανία· ο Καναδάς, η Γερμανία κι από εκεί και πέρα, κάποιες από τις σκανδιναβικές χώρες, όπως εξηγεί. Μέσω Spotify η δουλειά του «περνάει» σε 15 διαφορετικές πλατφόρμες. 

Παρ’ όλα αυτά, το όνειρο του Χρήστου είναι η παραγωγή ενός δίσκου αφιερωμένου στον τόπο καταγωγής του, τη Σπάρτη, ο οποίος να αρθρώνεται σε 4 διαφορετικά μέρη: τραγούδια για το βουνό (για τον Ταΰγετο), τραγούδια για τον ποταμό (για τον Ευρώτα), τραγούδια για το πορτοκάλι και την ελιά, με συνθέσεις επηρεασμένες από τις παραδοσιακές μελωδίες της περιοχής και τα πανηγύρια της. Ως τώρα ο Χρήστος Χριστοδούλου έχει γράψει  από μουσική δωματίου και καθαρό heavy metal έως ηλεκτρονικά και electro-rock, μέχρι και EDM ή κάτι που προσεγγίζει στο hip hop.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο