Το έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη ”το τάβλι” παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ) σας προσκαλούν, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στο έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», σε σκηνοθεσία Κώστα Λαού.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν:
Δευτέρα 2 Αυγούστου: Χρύσαφα
Τετάρτη 11 Αυγούστου: Καραβά
Δευτέρα 16 Αυγούστου: Αφυσσού
Τετάρτη 18 Αυγούστου: Γεωργίτσι και
Σάββατο 21 Αυγούστου: Σκούρα
Ώρα έναρξης: 21:30

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο συγγενείς εξ αγχιστείας, ο Φώντας και ο Κόλλιας, ένα καλοκαιρινό Κυριακάτικο απομεσήμερο κάθονται στην αυλή του σπιτιού τους στο Θησείο, να παίξουν μια παρτίδα τάβλι. Ο Φώντας, που είναι γαμπρός του Κόλλια, είναι ο τύπος του “αεριτζή”, που επειδή θέλει να πετύχει γρήγορα και εύκολα “την καλή”, προσπαθεί πάντα να “στήσει” δουλειές, ενώ τα προς το ζην τα κερδίζει από τα χρήματα των στοιχημάτων που κερδίζει παίζοντας σχεδόν όλη μέρα τάβλι. Ο Κόλλιας από την άλλη, είναι λαχειοπώλης που παντρεύτηκε την αδερφή του Φώντα, την Καλλιόπη, ενώ γράφει τα απομνημονεύματά του από την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης, που ελπίζει, όταν θα βρει τα χρήματα, να καταφέρει να τα εκδώσει. Κατά την διάρκεια του έργου, ο Φώντας αναλώνεται στην προσπάθεια να πείσει τον Κόλλια να συμμετάσχει στο τελευταίο “μεγάλο σχέδιο” που έχει σκεφτεί.

Συγκεκριμένα, σκέφτεται ότι αν ναυλώσει ένα καράβι και πάει στην Μπιάφρα, που είναι γεμάτη πεινασμένους μαύρους, θα καταφέρει να τους προσελκύσει, να τους μεταφέρει στην Ελλάδα και να τους μισθώνει σε κτήματα προκειμένου να δουλεύουν στα χωράφια. Εκείνο που του χρειάζεται, μόνο, είναι το αρχικό κεφάλαιο να ναυλώσει το καράβι, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήρε, ανέρχεται στο ποσό των 50.000 δραχμών. Αλλά και γι’ αυτό έχει σκεφτεί την πιο “εύκολη και γρήγορη λύση”: με δόλωμα την αδερφή του και γυναίκα του Κόλλια, Καλλιόπη, την οποία θα στείλει να δουλέψει και να ξελογιάσει έναν τυφλό, γέρο, πλούσιο και μόνο του, γνωστό τους και θα εξαναγκάσει τον κ. Συμεωνίδη να δώσει το αναγκαίο κεφάλαιο.

Κατά την διάρκεια του έργου, ο Φώντας ξετυλίγει το σχέδιο προσπαθώντας να πείσει τον πολύ διστακτικό γαμπρό του. Ο Κόλλιας που ήταν συμμέτοχος και σε προηγούμενες τέτοιες “δουλειές” αρνείται να συμμετάσχει αυτή τη φορά – πολύ δε περισσότερο που ο κουνιάδος του, του ζητάει τώρα να επιτρέψει και την “εκπόρνευση” της γυναίκας του.

Κατά την διάρκεια της κουβέντας θυμώνουν, κοροϊδεύουν, βρίζουν, απειλούν ο ένας τον άλλο, – καθώς βρίσκουν την ευκαιρία να εκφράσουν την πραγματική γνώμη που έχει ο ένας για τον άλλο – αλλά στο τέλος, – και αφού ο Φώντας με επιδεξιότητα πατάει πάνω στο αδύνατο σημείο του Κόλλια, τα χρήματα για την έκδοση του βιβλίου του – φιλιώνουν, ο Κόλλιας συμφωνεί.

Παίζουν (με σειρά εμφανίσεως), Φώντας: Αποστόλης Ζησόπουλος, Κόλιας: Παναγιώτης Κουντάνης. Έκτακτη συμμετοχή: Παναγιώτης Μορφογένης

Σκηνοθεσία: Κώστας Λαός, σκηνικά Zέτα Πανταζή, ενδυματολόγος Μαριέττα Μαρούδα Κοντονή, χορογραφία Μαριάντζελα Βαρυμπομπιώτη – Παναγιώτης Γιαννουλέας, κατασκευή σκηνικών Μέλη της Ε.Θ.Ο.Λ., μουσική επιμέλεια και επιμέλεια φωτισμού: Χρήστος Ασλιχανίδης.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Π.Π.

Ελένη Δαράκη

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο