Αφιέρωμα των “Πνευματικών Διαδικτυακών Συζητήσεων” για την προσφορά του κλήρου το 1821

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η 11η συνάντηση των ‘’Πνευματικών Διαδικτυακών Συζητήσεων’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Επιτροπή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιηθεί μια τριπλή παρουσίαση, με γενικό θέμα: ‘’ Ήρωες Πίστεως και Πατρίδος –Αγλαΐσματα του τόπου μας’’.

Η επέτειος της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης δίδει αφορμή για συζήτηση για τους  νεομάρτυρες, τους εθνομάρτυρες και την προσφορά του κλήρου σε αυτήν, χωρίς να παραλείπονται ιδιαίτερες αναφορές στη Νότια Πελοπόννησο. Στην διαδικτυακή εκδήλωση, που θα προσφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, θα ομιλήσουν:

  •  Ο κ. Ανδρέας Μοράτος, Γεν. Γραμματέας Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, με θέμα  «Το φαινόμενο των Νεομαρτύρων»
  • Ο κ. Νικόλαος Ζαχαράκης, MSc Λαογραφίας, με θέμα: «Ο κλήρος στον Αγώνα της Εθνεγερσίας: Μάρτυρες, Αγωνιστές και Πρωτοπόροι».
  • Ο κ. Δημήτριος Βαχαβιώλος, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, με θέμα:  «Νεόφυτος Λακεδαιμονίας (1771– 1777) – Ψηφίδες από τη βιογραφία ενός ελάχιστα γνωστού μαρτυρικού ιεράρχη του ύστερου 18ου αιώνα» 

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kyklosimspartis@outlook.com  ή να επικοινωνούν με τον υπέυθυνο των διαδικτυακών συζητήσεων, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα, στο τηλ. 69479565170.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο