Ν.Κρητικός: «Η σχολική μονάδα Καστορείου δεν κλείνει. Θέλουμε να την αναβαθμίσουμε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός στο Καστόρι του Δήμου Σπάρτης. Διαδοχικά επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστορείου, το Κ.Υ. Καστορείου και το παλιό υδροηλεκτρικό.

Στο σχολικό συγκρότημα Καστορείου έκανε αυτοψία μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ.

Βασίλη Λαγανά, τον κ.Σταύρο Περγαντή, Πρόεδρο του Οργανισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Σπάρτης και τον κ. Γιώργο Οικονομάκη, πρώην Πρόέδρο της τοπικής κοινότητας Καστορείου. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέων γήπεδων άθλησης εντός του σχολικού συγκροτήματος. Ο κ.Κρητικός δήλωσε: «Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ότι δεν προκύπτει από πουθενά η περίπτωση η σχολική μονάδα να παύσει τη λειτουργία της. Είμαστε εδω για να δείξουμε ότι όχι μόνο δε θα κλείσει, αλλά θέλουμε να αναβαθμίσουμε τους χώρους άθλησης. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τα παιδιά μας να αθλούνται, να παίζουν και να χαίρονται σε σύγχρονες δομές άθλησης. Η υφιστάμενη κατάσταση δεν τιμά κανέναν. Στην όλη διαδικασία θα ληφθεί υπόψιν η γνώμη της διεύθυνσης των σχολείων και των συλλόγων γονέων. Για την ανάπλαση του χώρου ήδη έχω κάνει συναντήσεις με την ηγεσία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», η οποία δέχεται να εντάξει το έργο στο πρόγραμμά της, μιας και είναι εντός του σχολικού συγκροτήματος και ουσιαστικά ανήκει στον Δήμο.»

Σχετικά με το Κέντρο Υγείας Καστορείου και με δεδομένη την πρόθεση της 6ης ΥΠΕ να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας, γίνονται προσπάθειες από τον κ.Κρητικό να στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη ένας ιατρός και μία νοσηλεύτρια έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Ο χρόνος θα δείξει πως τελικώς θα ρυθμιστούν κάποιες δυσκολίες στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. Μετά τη διασφάλιση του προσωπικού είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί κτιριοδομικά το Κέντρο Υγείας, αναβάθμιση που μπορεί να την αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Τέλος όσον αφορά το μικρό υδροηλεκτρικό υπήρχε έτοιμη προμελέτη βιωσιμότητας και αναβάθμισης του από το 2015. Το έργο δυνητικά θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά έργα υποδομής σε δήμους της Επικράτειας. Όπως δήλωσε ο κ.Κρητικός: «Η αναβάθμιση του μικρού υδροηλεκτρικού είναι μια δυνατότητα την οποία θα συζητήσουμε με τον δήμο Σπάρτης, μιας και δυνητικά αυτός μπορεί να εγείρει τη διαδικασία ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».»

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙ (1)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙ (4)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙ (2)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο