Υπογράφηκε στην Σπάρτη το συμφωνητικό για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στη Σκάλα

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει πλέον η κατασκευή της νέας γέφυρας στον Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, η οποία θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη μεταλλική -χαρακτηρισμένη εδώ και 20 χρόνια ως ακατάλληλη, λόγω της φθοράς της.

Το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε στην Σπάρτη, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, το εργολαβικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο του πιο πάνω έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 4.465.000 ευρώ.

“Είναι ένα έργο που η τοπική κοινωνία, η Λακωνία ολόκληρη, περίμενε για δεκαετίες, έργο πολλές φορές -και από πολλούς- υπεσχημένο, το οποίο γίνεται πράξη πλέον, με σκοπό να συμβάλει και αυτό στην ανάπτυξη της περιοχής” τόνισε ο περιφερειάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Υποδομών Νίκωνα Τζινιέρη.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας γνωστοποίησε, εξ άλλου, ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες προγραμματίζεται η τελετή θεμελίωσης της νέας γέφυρας στη Σκάλα. Δήλωσε, ακόμα, ότι την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου θα βρεθεί και πάλι στην Σπάρτη, προκειμένου να υπογράψει σειρά συμβάσεων για διάφορα έργα της Λακωνίας.

Η νέα οδική γέφυρα θα κατασκευαστεί ακριβώς δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή. H παλιά μεταλλική γέφυρα, η οποία μετρά 126 χρόνια ζωής και αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του τόπου, θα αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα.

Παράληλλα, προορίζεται να καταστεί χώρος ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο κόμβο που ενώνει την κεντρική με τη νοτιανατολική Λακωνία.

Η παλαιά γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1896, με τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές της να είναι Γερμανοί και Ιταλοί αντίστοιχα. Το 2001, κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο