Εορτασμοί επετείων 6ης και 9ης Ιουλίου στην Ελαφόνησο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ελαφόνησο, δύο επέτειοι: της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα και των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, Πολιούχου του νησιού, που φέτος συμπληρώνει 162 έτη λειτουργίας.

Η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία πραγματοποιήθηκαν προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου, Αρώνης Αντώνης, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Μάνης η κα Ελένη Δρακουλάκου, ο Δήμαρχος Δήμου Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης η αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη, η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, κα Ντίνα Νικολάκου, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Νεαπόλεως η Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Βασιλική Χριστοφοράκη, ο προϊστάμενος πυροσβεστικό κλιμακίου Νεαπόλεως Πυρονόμος Νικόλαος Παυλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγ.Σπυρίδωνας , Παναγιώτα Μεϊμέτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψαράδων Νικόλαος Αρώνης, η εκπρόσωπος του Σώματος Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης κα Αθηνά Ανδρεάκου.

Μετά την κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Νεάπολης. Τον πανηγυρικό εκφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγ.Σπυρίδωνας , Παναγιώτα Μεϊμέτη ενώ τελετάρχης η κα Μαρία Τσάπαλα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο