Συμβάσεις ύψους 1,9 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας υπέγραψε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ύψους 1.883.816,52 ευρώ, υπέγραψε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος. Οι συμβάσεις αφορούν σε εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο».

Ειδικότερα, η πράξη αποτελείται από δύο κύρια υποέργα στα οποία προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την ευκολότερη πρόσβαση και τη σύνδεση σημείων του Δήμου με πολιτιστική – τουριστική – ιστορική – γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία.

Πιο συγκεκριμένα, η πράξη αφορά στις εξής δύο διαδρομές α) από εθνική οδό Νέα Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη-Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές – εθνική οδός και β) από την επαρχιακή οδό Χωσιάρι – Βαθύ – Αγερανός – Καμάρες- Καλύβια – Σκουτάρι – Δροσοπηγή – Βαχός – Σταυρός – Νέο Οίτυλο, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις, προσθήκες στηθαίων ασφαλείας και κιγκλιδωμάτων, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, τεχνικά έργα, κλαδοκοπές για την αποκατάσταση της ορατότητας, διαμόρφωση τάφρων και τοποθέτηση κιβωτοειδών οχετών (προκειμένου να βελτιωθεί η απορροή των όμβριων και να διασφαλιστεί η μη ολισθηρότητα του οδοστρώματος).

Με την ολοκλήρωση των εργασιών η πρόσβαση στους παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής. Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης αναμένονται σημαντικά και θα συμβάλλουν στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, στην αστική αναζωογόνηση και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, στην αξιοποίηση και ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών πόρων, στην αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής (με την αύξηση των επισκεπτών λόγω της ευχερέστερης πρόσβασης στα χωριά) και φυσικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (συλλογική απόφαση  2022ΤΑ05500000) με κωδικό του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 5180769, που εγκρίθηκε με την υπ’ αρ.  89519/23-12-2022 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (18/7/2024)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την 18/07/2024 ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) . Α] Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους κατοίκους της περιοχής εν γένει, για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια (χρήση πυρός για καύση χόρτων και κλαδιών, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο