Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία του Δήμου Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» διοργανώνει την 12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού το Σάββατο 8 Αυγούστου στην Σελλασία σε μια γιορταστική γαστρονομική βραδιά με προϊόντα από το Δήμο Σπάρτης, αλλά και από ολόκληρη την Λακωνία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης:

Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας , σας προσκαλούν το Σάββατο 8 Αυγούστου στη 12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, στη Σελλασία του Δήμου Σπάρτης.

Η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού είναι ένας θεσμός που εδώ και 11 χρόνια συμβάλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των Λακωνικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης συνέβαλε αποφασιστικά στο να διευρύνουν οι Λάκωνες παραγωγοί τις αγορές τους, αποκτώντας τη σωστή ιστορική στιγμή, μια νέα εξωστρεφή λογική και αντίληψη.

Όμως οι οικονομικές συνθήκες, που διαμορφώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο για τους παραγωγούς που συμμετείχαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το θεσμό .

Αναγνωρίζοντας τις παραπάνω δυσκολίες είμαστε υποχρεωμένοι, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προβολής και διάδοσης των εξαιρετικών Σπαρτιατικών και Λακωνικών προϊόντων και της ιδιαίτερης γαστρονομικής μας παράδοσης, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα και με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Σας καλούμε λοιπόν σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» στην 12η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού το Σάββατο 8 Αυγούστου στην Σελλασία σε μια γιορταστική γαστρονομική βραδιά με προϊόντα από το Δήμο Σπάρτης, αλλά και από ολόκληρη την Λακωνία, και στη συνέχεια σε μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Έτσι για να πούμε, σε όσους σχεδιάζουν το μέλλον μας χωρίς εμάς, ότι οι Λάκωνες παραγωγοί θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Έχοντας λοιπόν υπόψη μας όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε για φέτος η Γιορτή να πραγματοποιηθεί μία μόνο μέρα , στις 8 Αυγούστου, ενώ θα προετοιμαστούμε για μια μεγάλη Γιορτή, τον Αύγουστο 2016 , τη 13η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού.

Ο Δήμαρχος

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΛΙΩΤΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Καλαμάτα το Άγιο Φως το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πτήση της «Aegean»

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί το βράδυ του Μ. Σαββάτου 19 Απριλίου 2025 το Άγιο Φως, με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Όπως έχει γνωστοποιηθεί μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, για πρώτη φορά, πτήση της Aegean θα αναχωρήσει στις 8:30 μ.μ. με

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Τρίπολης-Αυθορμητισμός, ευχές και μια ξεχωριστή συνέντευξη

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η επίσκεψή του στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Τρίπολης, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η δομή, πέρα από το πολύτιμο έργο της καθημερινής φροντίδας και υποστήριξης, «τρέχει» ένα μοναδικό εργαστήρι δημοσιογραφίας, μέσα από το οποίο οι φιλοξενούμενοι παίρνουν συνεντεύξεις, καταγράφουν ιστορίες και εκφράζονται με αυθεντικότητα, δημιουργικότητα και αγάπη

Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο στο φράγμα του Ασωπού προστίθεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα μεγάλων παρεμβάσεων που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στην Πε

Υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική σύμβαση για το έργο «Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα. Με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης εκκινεί η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη γεωτεχνική αστοχία στην περιοχή του υπερχειλιστή

ΤΕΧΑΝ: Τέσσερις (4) Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!

Η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., πρωτοπόρος στον τομέα της κυκλικής οικονομίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ