Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 35η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή 35η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, ο μεγαλύτερος σε απόσταση ποδηλατικός αγώνας αντοχής στην Ελλάδα, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης με την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 07:30 το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, με τους 263 ποδηλάτες, που έδωσαν το παρών, να καλούνται να διανύσουν την απόσταση των 257 χιλιομέτρων και μάλιστα υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που συνάντησαν στη διαδρομή – κυρίως στην Αρκαδία. 

Μεταξύ αυτών, ο εμπνευστής της Σπαρτακιάδας και επί 35 χρόνια ποδηλάτης, κ. Σταύρος Καλκάνης, αλλά και ο 80χρονος Σταύρος Βαλμάς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδηλάτης, με συμμετοχή σε αγώνες για περίπου 65 χρόνια.

Λίγο μετά τις 16:00 τερμάτισαν στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα, στη Σπάρτη, οι τέσσερις πρώτοι ποδηλάτες, με χρόνο 8 ώρες και 19 λεπτά, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και έλαβαν τα βραβεία τους από τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο, ο οποίος από τις 15:00 έως την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, δηλαδή περίπου τις 19:40, βράβευσε όλους τους τερματίζοντες, μαζί με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δ.Ε. Μυστρά, κ.κ. Άγγελο Αντωνάκο και Φάνη Λάζαρη, τους Εντεταλμένους Συμβούλους Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ.κ. Παντελή Μπεμπέτσο και Σπύρο Σελίμο, καθώς και πλήθος κόσμου που επευφημούσε τους ποδηλάτες. 

Μέχρι την ώρα τερματισμού, δηλαδή περίπου 19:40, συνολικά 257 ποδηλάτες ολοκλήρωσαν την απαιτητική διαδρομή. Ο αγώνας απευθυνόταν σε άνδρες άνω των 20 ετών και γυναίκες άνω των 25 ετών, ενώ η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν: Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφόρος  Αθηνών – Κόρινθος – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, το 11ο Tour du Péloponnèse 2024 έρχεται στη Γορτυνία!!!

Η Δημητσάνα είναι ο πρώτος προορισμός, πρώτος τερματισμός και...

Σε εξέλιξη οι προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Άνοιξαν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής (6/10) για...

Μονεμβάσια: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 96χρονο

Χθες (5.10.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου...

Καιρός: Αίθριος με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροκές

Παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και νεφώσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ