«Το Λιόφυτο» | Μουσική εκδήλωση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, μαζί με τους μουσικούς Λάμπρο Παπανικολάου (κοντραμπάσο) και Αλέξη Στενάκη (κλαρινέτο), παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά βασισμένη στην ποίηση της ελιάς, γεμάτη λυρισμό, συγκίνηση και ρομαντισμό, κάτω από το φως της πανσελήνου του Ιουνίου. 

Συνδυάζοντας μελοποιημένα ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών διανθισμένα με μελοποιημένα αποσπάσματα της Οδύσσειας, οι καλλιτέχνες θα φωτίσουν τη μυθολογική πλευρά της ελιάς, τα ήθη και τα έθιμα που βασίζονται στις διαδικασίες καλλιέργειας και συγκομιδής της και θα αναδείξουν την προαιώνια και ατέρμονη σχέση του ελληνισμού με την ελιά.

Διάρκεια: 90 ‘

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 |  www.piop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” ο Δήμος Τρίπολης

Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" (Τομέας: Πολιτισμός - Ψηφιακές τέχνες) είναι ο Δήμος Τρίπολης. Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες https://proprogressione.com/en/project/imgame/ Τα σχετικά αρχεία, θα βρείτε εδώ.

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα. Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο