Τα Καλύβια Σοχάς και τις Αμύκλες επισκέφθηκε η Τασία Κανελλοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Καλύβια Σοχάς και τις Αμύκλες επισκέφθηκε χθες , 22.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών.

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης υπήρξε το πρόβλημα με την παραβατικότητα των Ρομά και με την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών.

IMG-7551_copy.jpg

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την σοβαρή δυσαρέσκειά τους σχετικά με την παντελή ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και διατύπωσαν την απογοήτευσή τους και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να λυθεί το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

Η κ Κανελλοπούλου εξήγησε ότι για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα θα πρέπει να εξειδικευθεί, διότι υπάρχουν Ρομά παραβατικοί , αλλά υπάρχουν και οικογένειες Ρομά που, όσο τους επιτρέπουν οι συνθήκες ζωής τους, πασχίζουν να στεγάσουν και να φροντίσουν τις οικογένειές τους.

IMG-7527_copy.jpg

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό χρειάζεται ειδικό και αυστηρό σχέδιο αντιμετώπισης της παραβατικότητας και διαφορετικό σχέδιο κοινωνικής ενσωμάτωσης και ένταξης των υπολοίπων οικογενειών Ρομά.

Εξήγησε δε, ότι η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κοινωνικής ομάδας και συμπεριφοράς απαιτεί συνεργασία πολλών δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, απαιτεί αλλαγή νομοθεσίας σε διάφορους τομείς και φυσικά απαιτεί δομές και προγράμματα που θα οδηγήσουν τους Ρομά σε εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση οδηγώντας τους μακριά από την παραβατικότητα και την πονηριά με την οποία λειτουργούν σήμερα.

IMG-7539_copy.jpg

Στην συνέχεια στις Αμύκλες η κκ Κανελλοπούλου μίλησε για την μεγάλη σημασία του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου των Αμυκλών και του Βαφειού και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή είναι η αναβάθμιση της περιοχής, όπου ευρίσκεται ο θολωτός τάφος του Βαφειού και η ανάδειξη μέσω σύγχρονων τεχνολογιών του Αμυκλαίου.

Στο πρόβλημα της ανυπαρξίας πλατείας στις Αμύκλες , η κ Κανελλοπούλου πρότεινε την μεταφορά του δρόμου έξω από τον οικισμό, την πλακόστρωση και τον εξωραϊσμό του και την μετατροπή του σε κεντρική πλατεία του χωριού. 

εικόνα_Viber_2023-09-28_08-01-02-420.jpg

Η κ Κανελλοπούλου μίλησε με τους κατοίκους και για τη  αγροτική παραγωγή του χωριού και τους ενημέρωσε ότι η μελέτη του Φράγματος της Κελεφίνας προβλέπει την άρδευση της περιοχής των Αμυκλών και όλων των χωριών που ευρίσκονται δυτικά του Ευρώτα. Εξήγησε δε ότι η ύπαρξη ΤΟΕΒ και δικτύου άρδευσης στην περιοχή θα επιτρέψει  την άμεση ένταξή τους στον οργανισμό του Φράγματος.

εικόνα_Viber_2023-09-27_23-31-07-342.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση Δικτύωσης Επιχειρήσεων σε Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027

Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργανώνει εκδήλωση δικτύωσης στο...

Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για το μήνα Οκτωβρίου

Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για το μήνα Οκτωβρίου Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, σε συνέχεια Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου μας έως την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ανατολικής Μάνης το προσεχές διάστημα. Η

Συνεδρίαση επιτροπών για το αρδευτικό έργο περιοχής Τρικόρφου

Συνεδρίασαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, οι επιτροπές της προγραμματικής σύμβασης, επιτροπή παρακολούθησης και επιστημονική επιτροπή, για την πράξη: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥΣ». Η προγραμματική σύμβαση έχει συναφθεί μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μεσσήνης και Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει προϋπολογισμό

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου | Συντονισμός ενεργειών για την αντιπλημμυρική περίοδο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό θέμα το σχέδιο δράσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, που προκαλούνται από απρόβλεπτα και ασυνήθιστα ύψη βροχής, αλλά και οι ενέργειες για την πρόληψη και την έγκαιρη ανταπόκριση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ευχαρίστησε όλους τους φορείς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ