Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο Βρονταμά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης της 198ης Επετείου του Ολοκαυτώματος του Παλαιομονάστηρου Βρονταμά, οι οποίες κορυφώθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου με κάθε επισημότητα στον ιστορικό χώρο του Παλαιομονάστηρου, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία.

Αμέσως μετά εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός Λόγος της ημέρας από την επιστήμονα κ. Ιωάννα Κυρανάκη, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου τονίζοντας το διαχρονικό μήνυμα των πεσόντων του Παλαιομονάστηρου για τόλμη και σύμπνοια.

379905302_645689837543873_5018923664168289070_n.jpg

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ευρώτα, κ. Δήμο Βέρδο, τον βουλευτή Ν.Δ. Λακωνίας, κ. Αθανάσιο Δαβάκη, τον Διοικητή του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Ανετούδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας, κ. Βασίλειο Τσιγαρίδη, τον Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Γραφάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, κ. Θεόδωρο Βερούτη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος, κ. Νίκωνα Τζινιέρη, τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανθυπασπιστών Λακωνίας, κ. Παναγιώτη Κυριακούλια, την εκπρόσωπο του Δήμου Σπάρτης, Αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου και την Πρόεδρο της Κοινότητας Βρονταμά, κ. Ελένη Καρκά.

vrontamas1.jpg

380210425_645689987543858_6675959637620633484_n_copy.jpg

vro1.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Λαμπρή τελετή εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας – Συγκλονιστική η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή τελετή των εγκαινίων στο νέο πολιτιστικό στολίδι της πόλης. Συγκλονιστική η συναυλία που ακολούθησε από τον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο το κοινό της Καλαμάτας υποδέχθηκε με συγκίνηση και ενθουσιασμό εν μέσω χειροκροτημάτων. Στον σπουδαίο Έλληνα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ