(Δηλώσεις) ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Διεθνές συμπόσιο με τίτλο «Towards a Sustainable Ecosystem»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, διοργανώσε διεθνές συμπόσιο με τίτλο «Towards a Sustainable Ecosystem », στη Σπάρτη στις 31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του καθιερωμένου Sparta Symposia of IdeasIdeas, μιας διεθνούς πρωτοβουλίας του Hellenic Israeli American

[iframe width=”873″ height=”491″ src=”https://www.youtube.com/embed/Fs84ZtsTGm0″ title=”ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΔΕΩΝ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]
InstituteInstitute.

Οι ΦΟΔΣΑ είναι δίκτυα πόλεων οργανωμένων περιφερειακά, ένας ανά περιφέρεια, σε όλη την Ελλάδα και είναι υπεύθυνα για την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Γενικότερα, είναι υπεύθυνοι για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων και την υλοποίηση έργων βελτίωσης. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, οι φορείς αυτοί ευθύνονται για την προσωρινή αποθήκευση, αποστολή, επεξεργασία και διάθεση των στερεών αποβλήτων. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στην Ενέργεια, τη Διαχείριση Αποβλήτων, το Περιβάλλον και τη μεταξύ τους σχέση.

371878977_1064390684969582_2760432743335915781_n.jpg

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΤΕΡΝΑ ΑΕ, την διεθνώς καταξιωμένη εταιρεία ανάπτυξης και χειριστή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας, θα παρουσίασαν το επιτυχημένο έργο τους. Εξειδικευμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ειδικοί επιστήμονες με εκτεταμένη εμπειρία στα αλληλένδετα θέματα πρόσφεραν μια καινοτόμο και εποικοδομητική συμβολή στη συζήτηση. Μέσα από το ενδιαφέρον τους  συμμετείχαν στο συμπόσιο μας και συνείσφεραν στη σχετική διερευνητική προσπάθεια, αξιωματούχοι από πανεπιστημιακά εργαστήρια, ερευνητικά κέντρα, διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης και από διεθνείς οργανισμούς μοιράστηκαν  την πολύτιμη εμπειρία τους και τις ανησυχίες τους για αυτά τα παγκόσμια και κρίσιμα ζητήματα.

Η B’nai B’rithrith, ο διεθνής πολιτιστικός και φιλανθρωπικός οργανισμός, ήταν συνδιοργανωτής την εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο, η BB’nai BB’rith συνεχίζει τη δέσμευσή της στη Σπάρτη και στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Σπάρτης και Ισραήλ, μια σχέση που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Άρειου, του θρυλικού βασιλιά της Σπάρτης. Όπως αναφέρεται στα Βιβλία των Μακκαβαίων, ο βασιλιάς Άρειος, μέσω μιας πρωτοποριακής αποστολής δημόσιας διπλωματίας, περίπου το 300 π.Χ., έστειλε μια «αδελφική» επιστολή υποστήριξης στους Αρχιερείς του Ισραήλ. Για να τιμήσουμε την προνοητικότητα και την ιστορική του πρωτοβουλία, θεσμοθετήσαμε τα KingKing AreusAreus ofof SpartaSparta ExcellenceExcellence AwardsAwards. Φέτος, ο Πρόεδρος του Ισραήλ και ο Πρόεδρος της Κύπρου θα είναι ανάμεσα στους αξιόλογους αποδέκτες. Το συνέδριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο του “SpartaSparta SymposiaSymposia ofof IdeasIdeas,” του οποίου πρόεδρος είναι ο Άγγελος Κολοκούρης.

371859089_287890307272428_476041853510219294_n.jpg

ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου είναι αποφασισμένος να αναλάβει ηγετικό ρόλο προς μια διεξοδικά συστημική προσέγγιση στη διαχείριση των αποβλήτων, λαμβάνοντας υπόψη ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την ενέργεια όσο και με το περιβάλλον. Ενώ ο κύριος στόχος του είναι να παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στους συμπολίτες του, Ο ΦΟΔΣΑ είναι αποφασισμένος να το κάνει με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Στοχεύει σε μια οικοσυστημική προσέγγιση που βλέπει τα θέματα του τίτλου του συνεδρίου ως βαθιά αλληλένδετα:

1. Η ενέργεια είναι βασικός παράγοντας στη διαχείριση των αποβλήτων. Η διαδικασία επεξεργασίας αποβλήτων καταναλώνει συμβατική ενέργεια, ενώ αναδύονται νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μετατροπή των αποβλήτων σε ενέργεια.

2. Τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων μπορούν να έχουν τοπικές επιπτώσεις, για παράδειγμα μέσω εκπομπών ρύπων και διαταραχών. Τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων είναι ενίοτε πολύπλοκα και μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες επιπτώσεις.

3. Τα περιβαλλοντικά ζητήματα θέτουν ολοένα και πιο κρίσιμα όρια εντός των οποίων πρέπει να λειτουργήσει η διαχείριση των αποβλήτων, οι ενεργειακές πρωτοβουλίες και τα συναφή έργα.

372555248_820633043028140_7841276721271722955_n.jpg

Θεματικές Ενότητες

• A Systems Approach to Waste Management, Energy A Systems Approach to Waste Management, Energy Conversion, and Conversion, and Environmental Effects.Environmental Effects.

• Comparative Policy Analysis.Comparative Policy Analysis.

• AI, IoT and their Capabilities.AI, IoT and their Capabilities.

• Integrated Modeling and Monitoring of Overall Operations.Integrated Modeling and Monitoring of Overall Operations.

• Predictive Analytics.Predictive Analytics.

• Future Developments, Concerns, and Promises.Future Developments, Concerns, and Promises.

Ομιλητές

• Πανεπιστημιακοί & Ειδικοί Ερευνητές

• Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι

• Υπεύθυνοι Χάραξης Πολιτικής και Διπλωμάτες

• Αναλυτές Στρατηγικής για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

• Εξειδικευμένα Στελέχη Οργανισμών

 

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σταύρος Αργειτάκος

372026883_6777272062330583_4882788084316711470_n.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάρτιση και Ανάπτυξη | Το μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου στη Γιορτή Ελιάς στο Ξηροπήγαδο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής Ελιάς 2024, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροπηγάδου «Ο ΑΚΤΗΒΙΟΝ», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε τη σημασία της κατάρτισης και της ενημέρωσης των παραγωγών για

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Λαμπρή τελετή εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας – Συγκλονιστική η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή τελετή των εγκαινίων στο νέο πολιτιστικό στολίδι της πόλης. Συγκλονιστική η συναυλία που ακολούθησε από τον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο το κοινό της Καλαμάτας υποδέχθηκε με συγκίνηση και ενθουσιασμό εν μέσω χειροκροτημάτων. Στον σπουδαίο Έλληνα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ