Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη διαγραφή 3 προσώπων από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας. Η διαγραφή γνωστοποιήθηκε με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής κατά την προ ημερησίως διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές.

 

 

Πρόκειται για τους Ιωάννη Κόντη, Ιωάννη Δημητροκάλη και Χαράλαμπο Χατζηβαρδά.

Στην επιστολή του ο κ. Στίγκας, σχολιάζει: «Δεν νοείται μέλη κοινοβουλευτικής ομάδας να δρουν και αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της ΚΟ και εξυπηρετώντας ουσιαστικά άλλους σκοπούς».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τους βουλευτές, που απουσίαζαν, λέγοντας: «Οι βουλευτές των Σπαρτιατών που απουσιάζουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Στα άκρα η σύγκρουση – Τι απαντούν οι 11 βουλευτές

Απαντώντας στις βολές του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

«Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές Χαλκιάς Αθανάσιος, Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος, Κωνσταντίνος Φλώρος, Μανούσος Γεώργιος, Ζερβέας Αλέξανδρος, Δημητροκάλης Ιωάννης, Βαλτογιάννης Διονύσιος, Ασπιώτης Γεώργιος, Δημητριάδης Πέτρος, Γαυγιωτάκης Μιχαήλ και Κόντης Ιωάννης.

Οι 11 υποστηρίζουν πως «η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι».

«Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε» σημειώνουν και προσθέτουν: «Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

Στην ανακοίνωση οι βουλευτές αναφέρουν τέλος πως «η κοινοβουλευτική ομάδα Σπαρτιάτες ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή: naftemporiki.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάρτιση και Ανάπτυξη | Το μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου στη Γιορτή Ελιάς στο Ξηροπήγαδο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής Ελιάς 2024, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροπηγάδου «Ο ΑΚΤΗΒΙΟΝ», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε τη σημασία της κατάρτισης και της ενημέρωσης των παραγωγών για

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 11 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Κορινθίας και Λακωνίας. Στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

Λαμπρή τελετή εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας – Συγκλονιστική η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Στο κατάμεστο από κόσμο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η λαμπρή τελετή των εγκαινίων στο νέο πολιτιστικό στολίδι της πόλης. Συγκλονιστική η συναυλία που ακολούθησε από τον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο το κοινό της Καλαμάτας υποδέχθηκε με συγκίνηση και ενθουσιασμό εν μέσω χειροκροτημάτων. Στον σπουδαίο Έλληνα

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ