Επιστολή Δημάρχου Μονεμβασίας προς τον Θεόδωρο Δρίτσα, για ακτοπλοϊκή σύνδεση Μονεμβασίας

Μαρτίου 26, 2015
Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Αγαίου κ. Θεόδωρο Δρίτσα, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς-Μονεμβασία-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι Κρήτης, το οποίο θα συμβάλει στην εξυπηέτηση των πολιτών και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας εκφράζουμε τις ευχές μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μονεμβασίας με τον Πειραιά και την Κρήτη, λειτούργησε ξανά το έτος 2011, δεκαπέντε χρόνια μετά τη διακοπή της, με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας «ΛΑΝΕ» και συνέχισε τα έτη 2012 και 2013, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού είχε συνδυαστεί με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης των επισκεπτών.
Η πληρότητα του πλοίου υπήρξε ιδιαίτερα ικανοποιητική και κορυφώθηκε τους θερινούς μήνες, δυστυχώς όμως το έτος 2014 έγινε διακοπή του δρομολογίου σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, με την αιτιολογία ότι η γραμμή δεν επιδοτείται.
Σας παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε τη δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς – Μονεμβασία – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κρήτης, η οποία θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών μας, καθώς και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia