Υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της Μονεμβασίας από την περιβαλλοντική οργάνωση «WE DIVE WE CLEAN»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» ύστερα από πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης και στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 7 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος με 163 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 60 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Βρέθηκε στην Μονεμβασιά και σε συνεργασία με την ομάδα δυτών Monemvasia Myrtoo Sea Protection επιχείρησε υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι στις 23.09.2019 με στόχο να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων.

Το αποτέλεσμα της κατάδυσης σε σύνολο 111΄ έφερε στην επιφάνεια 1.500 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό.

Ανελκύθηκαν 77 Ελαστικά οχημάτων, εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια, 5 μπαταρίες αυτοκινήτων, Βαρέλια, Παραγάδια, Σχοινιά, Πετονιές, Κουτάκια αλουμινίου, Γυάλινες συσκευασίες, Πλαστικοί & Σιδερένιοι σωλήνες, Χαλιά, κ.λ.π.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας

Η πτώση της θερμοκρασίας στους 21 με 23 βαθμούς...

«Επιδιώκουμε συνεργασίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας»

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κας Ανδρέα Πάολα Ρόχας. Το εν λόγω σύμφωνο αφορά έρευνα που στοχεύει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ενός αλληλένδετου συνόλου πρακτικών, που επιτρέπουν σε μια κοινότητα να μάθει πώς να προλαμβάνει και

Συνελήφθη 25χρονος στην Κορινθία γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024. Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο