Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Επέτειος απελευθέρωσης της Μονεμβασίας | 23 Ιουλίου

Ιουλίου 25, 2018
Παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου εόρτασε η Μονεμβάσια, την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί, στον Ι.Ν Ελκομένου Χριστού, εντός της Καστροπολιτείας, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο εκπαιδευτικός  κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος,.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Μονεμβασίας. Αμέσως μετά, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ελκομένου Χριστού, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο και οι πρωινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το βράδυ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την καθιερωμένη πυρπόληση της τουρκικής γολέτας στο λιμάνι της Μονεμβασίας, ενώ ακολούθησε συναυλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, κατέπλευσε την Κυριακή στη Μονεμβάσια  η επιβλητική πυραυλάκατος «Δανιόλος» του Πολεμικού Ναυτικού, την οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί για λίγες ώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 25 Ιουλίου 2018 %13:%Ιουλ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia