Συγκίνηση στη Μονεμβάσια για τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο (video)

Απριλίου 17, 2018
Σε μία ουσιαστική, αλλά και συγκινητική κίνηση προέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος με το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την Πολιούχο της Μονεμβασίας Παναγία Χρυσαφίτισσα.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα είπε ότι προσεύχεται και εύχεται για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία να απελευθερωθούν σύντομα και να επανέλθουν στην Πατρίδα.

Στη συνέχεια,φανερά συγκινημένος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση μαζί με τον Μητροπολίτη Μάνης, υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως της ψυχής του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε επίσης σε ερώτημα που είχε τεθεί στον Ήρωα Σμηναγό για ποιους λόγους «πετάει». «Πετάω γιατί θέλω ο πολύτεκνος πατέρας να δώσει λύσει στα προβλήματα των παιδιών του, ο ιερέας να ψάλει το Χριστός Ανέστη στο πιο απομακρυσμένο  χωριό της χώρας, για τους φτωχούς και για της Πατρίδος την Ελευθερία».

Λόγια ουσιαστικά και συγκινητικά από έναν ένστολο, ο οποίος είχε επίγνωση της αποστολής του και στην καρδιά του το Χριστό και την Ελλάδα.

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Δείτε περισσότερα εδώ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia