Οι δήμοι Ευρώτα και Γκάϊλντορφ προχωρούν σε συνεργασία με θέμα τη σχολική εκπαίδευση

Μαρτίου 12, 2015
Ενώ οι σχέσεις των δυο λαών δοκιμάζονται αυτό τον καιρό σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, η φιλία ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς πολίτες επισφραγίζεται γι' άλλη μια φορά, στο πλαίσιο των συνεργασιών μεταξύ των δημάρχων. 

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Ευρώτα κος Γιάννης Γρυπιώτης, μετά από επίσκεψη στη Νότια Γερμανία και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Γκάϊλντορφ της περιφέρειας Σβέμπις-Χαλ, από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου, προχωρεί σε συνεργασία με το Γερμανό ομόλογό του, Φράνκ Τσίμμερμαν.
Το Γκάϊλντορφ υπήρξε μικρή Ελλάδα της διασποράς κατά τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60, όταν πολλοί Έλληνες -από τη Βόρεια Ελλάδα κυρίως- αναζήτησαν εκεί εργασία στην τότε κραταιά βιομηχανία καλτσόν ΑΡΒΑ. Σήμερα ζουν εκεί εξήντα (60) περίπου ελληνικές οικογένειες. «Πολλοί από τους δημότες μας εδώ έχουν ελληνικές ρίζες κι έχουν σημαντική προσφορά στην κοινότητά μας σήμερα. Ήρθε η ώρα να δώσουμε κάτι πίσω στην Ελλάδα με τη συνεργασία μας αυτή», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Φράνκ Τσίμμερμαν.
Οι δύο δήμαρχοι θα επισημοποιήσουν σύντομα τη συνεργασία τους σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και σχολικής εκπαίδευσης, με την από κοινού υποβολή προτάσεων, για την υλοποίηση προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκπαίδευση μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου αφορά σε πιλοτικά προγράμματα που θα παρέχουν έξτρα εφόδια στους νέους για την αντιμετώπιση της σημερινής αγοράς εργασίας.
«Μας δίνεται μια δυνατή ευκαιρία να προσφέρουμε στους πολίτες μας μια ξεχωριστή γεύση δύο κόσμων, με σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών διαδρομών μας, που μας τοποθετούν στην καρδιά της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Γιάννης Γρυπιώτης, που σύντομα θα υποδεχθεί την αποστολή του δήμου του Γκάϊλντορφ στον Ευρώτα.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia