Διαδοχικές επαφές με κυβερνητικά στελέχη είχε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης

Σεπτεμβρίου 28, 2015
Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης πραγματοποιώντας διαδοχικές επαφές με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να εκθέσει τα προβλήματα και τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν στο Δήμο Ευρώτα ύστερα από τον πρωτοφανή ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας και την Τοπική Κοινότητα Έλους τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015.

Αρχικά ο κ. Γρυπιώτης επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Ηλία Ξανθάκο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος. Στη διάρκεια των συναντήσεων ο Δήμαρχος Ευρώτα είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τόσο τον κ. Ξανθάκο όσο και τον κ. Τσιρώνη για την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πληγέντες πολίτες, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος.

Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για κρατική μέριμνα κι ενίσχυση, καθώς με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους πληγέντες να αποκαταστήσουν πλήρως τις ζημιές που υπέστησαν με δική τους δαπάνη. Ειδικότερα όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να τονώσουν την αγοραστική κίνηση ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις τεράστιες υλικές ζημιές. Από την πλευρά τους εξέφρασαν τη θλίψη τους για την πρωτόγνωρη καταστροφή που σημειώθηκε και γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να είναι αρωγοί στις προσπάθειες ανασυγκρότησης κι ανάκαμψης της πόλης της Σκάλας και των κατοίκων της.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών με Υπουργεία και κρατικούς φορείς τις επόμενες ημέρες ώστε να πετύχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη στα τρέχοντα προβλήματα του Δήμου.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia