Με έντονη παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025, η Ελαφόνησος συμμετείχε προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον οικολογικό και βιώσιμο τουρισμό. Ο προορισμός αναδεικνύει την ομορφιά του φυσικού...
Η Δήμαρχος κα Λιάρου Ευσταθία και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελαφονήσου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν στην Ελαφόνησο.
Νέος δήμαρχος Ελαφονήσου αναδεικνύεται ο Άγγελος Τσιριγωτάκης μετά τα επίσημα αποτελέσματα στο 100% της καταμέτρησης των ψήφων του β' γύρου των εκλογών.
Τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Σκάλα Λακωνίας επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, κατά την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου στην περιοχή. Τον Υπουργό συνόδευσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Σπύρος Τζινιέρης και ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να
Άμεση ήταν η αντίδραση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας μετά την υποχώρηση πρανούς μήκους περίπου 50 μέτρων στον οδικό άξονα Καστανιάς–Μόσιας, που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Το ίδιο βράδυ εκδήλωσης του φαινομένου πραγματοποιήθηκε άμεσα σήμανση του σημείου με φωτεινούς σηματοδότες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση
Κατά την περίοδο 9 Φεβρουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν 70.500.000 ευρώ σε 93.900 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. 1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 19.000.000 ευρώ σε 900 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων εφάπαξ. 2. Από
Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, μετά της συμπλήρωσης των 202 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα εορταστεί στη Νήσο της Ελαφονήσου, ως κάτωθι:
Ο Δήμος Ελαφονήσου & η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου διοργανώνουν δράση ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία “Όλοι μαζί μπορούμε! Η αναπηρία μας αφορά όλους! ”.
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη του (με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».
Με το βλέμμα στραμμένο και στο Remote Control (τηλεργασία), αλλά και στην ενίσχυση του βιωματικού τουρισμού σε περιόδους εκτός αιχμής, ο Δήμος Ελαφονήσου προχώρησε στην εκπόνηση ειδικών πακέτων πολυήμερης παραμονής στο Νησί σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση των Ελλήνων και Φιλελλήνων της διασποράς Global Hellenic Diaspora.
Η Δήμαρχος Ελαφονήσου προκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων μέσω του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ για την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ». CPV: 37535200-9, 31527200-8.