Πελοπόννησος, Greece

Δήμος Ελαφονήσου

ΠελοπόννησοςΛΑΚΩΝΙΑΔήμος Ελαφονήσου
00:01:22

Η Ελαφόνησος στη Philoxenia 2025: «Τουρισμός και Οικολογία» (vid)

Με έντονη παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025, η Ελαφόνησος συμμετείχε προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον οικολογικό και βιώσιμο τουρισμό. Ο προορισμός αναδεικνύει την ομορφιά του φυσικού...

Στην Ελαφόνησο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης για τον εορτασμό της ένωσή της με την Ελλάδα

Στην Ελαφόνησο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης για τον εορτασμό της ένωσή της...

Δήμος Ελαφονήσου: Πρόσκληση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η Δήμαρχος κα Λιάρου Ευσταθία και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελαφονήσου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν στην Ελαφόνησο.

Νέος Δήμαρχος Ελαφονήσου ο Άγγελος Τσιριγωτάκης

Νέος δήμαρχος Ελαφονήσου αναδεικνύεται ο Άγγελος Τσιριγωτάκης μετά τα επίσημα αποτελέσματα στο 100% της καταμέτρησης των ψήφων του β' γύρου των εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Οι αγρότες στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης

Στο πλευρό των αγροτών το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης Ισχυρό μήνυμα στήριξης προς τους αγρότες της Αρκαδίας έστειλε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, στη συνεδρίαση όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ των αιτημάτων τους, μέσα από τις τοποθετήσεις του δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, του Γιάννη Κατσίρη και του Βαγγέλη Γούργαρη. Ο Δημήτρης Αντωνίου, πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αρκαδίας, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις βασίζονται σε δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα. «Ο αγώνας τώρα αρχίζει για τον νομό μας. Δεν θέλουμε να σταθούμε εμπόδιο στη ζωή των πολιτών – θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Στόχος μας είναι να χτυπήσουμε το σύστημα χωρίς να κλείνουμε για πολλές ώρες τους δρόμους. Ζητάμε απλώς να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια και στα ζώα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ντέλιος, εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της παραγωγής για την επιβίωση της χώρας. «Υπάρχει ένα γονιδιακό σταμάτημα με τη γη. Αν χαθεί αυτό το κομμάτι, τι θα φάει η Ελλάδα; Δεν θέλουμε συμπάθεια – πρέπει να δράσουμε», ανέφερε. Τα δύο προτεινόμενα ψηφίσματα, από τους κ. Γούργαρη και κ. Χασάπη, θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες και την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί ένα ενιαίο κείμενο που θα εκφράζει τα βασικά αιτήματα των ίδιων των αγροτών.

Μακαρης – Φαραντος: Διατήρηση των Στρατοπέδων στην Τρίπολη – προτεραιότητα για την Ανάπτυξη της Αρκαδίας

Το ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου στην Τρίπολη ή οποιαδήποτε...

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα: Άμεσες Ενέργειες για τον Έλεγχο της Ευλογιάς των Αιγοπροβάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θέμα: Άμεσες Ενέργειες...

Βαγγέλης Γούργαρης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης

Το τεχνικό πρόγραμμα που φέρατε για έγκριση από το...

ΔΤ ΥΠΤΠ: Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Διαφθοράς

Η ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της...

Το ηλιοβασίλεμα της Ελαφονήσου σε μια εκπληκτική φωτογραφία

Η Ελαφόνησος, παρά το μικρό της μέγεθος, έχει ιδιαίτερες ομορφιές και υπέροχα χρώματα που χαράσσονται στη μνήμη του επισκέπτη.

Δήμος Ελαφονήσου | Πρόγραμμα επισκέψεων της κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τoν Ιούλιο 2023

Για το μήνα Ιούλιο οι επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Κέντρου Κοινότητας στην Ελαφόνησο θα πραγματοποιηθούν στις 4/7, 11/7 και 25/7.

Δήμος Ελαφονήσου: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, μετά της συμπλήρωσης των 202 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα εορταστεί στη Νήσο της Ελαφονήσου, ως κάτωθι:

Δράση ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην Ελαφόνησο

Ο Δήμος Ελαφονήσου & η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου διοργανώνουν δράση ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία “Όλοι μαζί μπορούμε! Η αναπηρία μας αφορά όλους! ”.

Πρόγραμμα Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη του (με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».

Tηλεργασία και ενίσχυση του βιωματικού τουρισμού

Με το βλέμμα στραμμένο και στο Remote Control (τηλεργασία), αλλά και στην ενίσχυση του βιωματικού τουρισμού σε περιόδους εκτός αιχμής, ο Δήμος Ελαφονήσου προχώρησε στην εκπόνηση ειδικών πακέτων πολυήμερης παραμονής στο Νησί σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση των Ελλήνων και Φιλελλήνων της διασποράς Global Hellenic Diaspora.

Διακοπή Ρεύματος στην Ελαφόνησο

Αύριο Πέμπτη 17/11 και μεθαύριο Παρασκευή 18/11 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος, στην Ελαφόνησο.

Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Ελαφονήσου

Η Δήμαρχος Ελαφονήσου προκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων μέσω του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ για την προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ». CPV: 37535200-9, 31527200-8.