Εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Ηρωικής Μάχης του Διρού

Εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Ηρωικής Μάχης του Διρού, όπου οι Μανιάτισσες με μοναδικό όπλο το δρεπάνι του θερισμού ταπείνωσαν στις 22-26 Ιουνίου 1826 τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ Πασά, στο ακρογιάλι του Διρού.

Το πρωί τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’ και αμέσως μετά μετάβαση επισήμων και κοινού στην κεντρική πλατεία, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου, κατάθεση στεφάνων και σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος ανέφερε: “Στον Πύργο Διρού της Μάνης σήμερα σε εκδήλωση του Δήμου Ανατολικής Μάνης τιμήσαμε την Μανιάτισσα για την σπουδαία συμβολή της στην επανάσταση του 21. Έχει μεγάλη αξία και σήμερα η συμβολή των γυναικών στην υπεράσπιση της πατρίδας μας άλλα και σε όλους τους τομείς της ζωής στην κοινωνία, την οικονομία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική!”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο