Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Πρόγραμμα «Ο Κύκλος του Νερού»

Σεπτεμβρίου 29, 2015
Στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης μέσω του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, πραγματοποίησε μία εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «Ο Κύκλος του Νερού».

Το ραντεβού με τους μαθητές Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου.

Μια μικρή αφηγηματική παρουσίαση των μνημείων που αφορούν το νερό της πόλης του Γυθείου και στοιχεία της Μυθολογίας (π.χ. Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, το Βαλάσειο) έδωσαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν οι μικροί μας φίλοι στο χρόνο.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο Θεατρικό Παιχνίδι και έμαθαν παίζοντας:
Τι συμβαίνει όταν μία σταγόνα εξατμίζεται;
Πού πηγαίνει το νερό που ταξιδεύει κάτω από τη γη;
Το νερό αλλάζει μορφές;

Μέσα από ένα ενημερωτικό – αναμνηστικό φυλλάδιο για το Αρχαίο Θέατρο Γυθείου με φωτογραφικό υλικό που δινόταν στους μικρούς μας θεατές, έμαθαν πότε χτίστηκε το Αρχαίο Θέατρο, πώς συμπεριφέρονταν οι θεατές κατά την Αρχαιότητα καθώς και τι είδους έργα προτιμούσαν.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia