Ημερίδα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

Μαΐου 22, 2017
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Δήμο Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα» στις 12 Μαΐου 2017, και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου.


Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών κάθε ηλικίας για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια.
Θέματα όπως το cyberbullying, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο αναπτύχθηκαν από τον Αστυνόμο Α΄ κ. Βασίλειο Σπυρόπουλο και Υπαστυνόμο Β΄ κ. Χρήστο Παπαδόπουλο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Επειδή η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν κατακλείσει τη ζωή μας, προσφέροντάς μας απεριόριστες δυνατότητες, πολλές φορές ξεχνάμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, κυρίως τα παιδιά, είχαν τη δυνατότητα εκτός από τη θετική να δουν και την αρνητική πλευρά της χρήσης του διαδικτύου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος και από την Ελληνική Αστυνομία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος κ. Τριγώνης Δημήτριος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαρουδάς.
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο αυτό του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδειξαν έντονο ενδιαφέρον πλήθος εκπροσώπων, της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, της Περιφέρειας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia