Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στη Fürth

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο της γνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεων, η Δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, επισκέφτηκε στο τέλος Ιουλίου, κατόπιν πολλών προσκλήσεων, την αδελφοποιημένη γερμανική πόλη Fürth.

Η επίσκεψη είχε στόχο, εκτός από την ανανέωση σχέσεων των δύο πόλεων -κάτι που λόγω της πανδημίας, διατηρήθηκε σε επίπεδο αλληλογραφίας μόνο- και την μελλοντική συνεργασία στο επίπεδο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Η αποστολή από τον Δήμο μας αποτελείτο από τον Δήμαρχο Βλάσιο Τσιώτο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ελίνα Μενούνου, τον Γ.Γ. του Δήμου Θεόδωρο Μπακώλη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΞΕ Παναγιώτη Καλύβα, την πρόεδρο του Συλλόγου “ΟΙ ΦΙΛΟΙ της ΦΥΡΤ” Ράλλη Χριστίνας καθώς και την Γερμανίδα μεταφράστρια καθηγήτρια Γερμανικών Ines Kaffee, της οποίας η βοήθεια ήταν πολύτιμη, όσον αφορά την επικοινωνία και μετάφραση της Γερμανικής γλώσσας και αντίστοιχα της Ελληνικής εκεί.

Η υποδοχή ήταν άριστη και η φιλοξενία άψογη, με πλήρες πρόγραμμα και ουσιαστικές συναντήσεις.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Fürth μεταξύ των Δημάρχων Dr. Thomas Junk και Βλαση Τσιώτου, παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, κατά την οποία, έγινε ανταλλαγή δώρων, συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τους δύο Δήμους, ανοίχτηκαν δρόμοι και πολιτικές για μελλοντικές συνεργασίες και προβλήθηκε βίντεο που παρουσίαζε τα αξιοθέατα και τους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας.

Επίσης, από τις δύο πλευρές τονίστηκε η αναγκαιότητα ανανέωσης των συλλόγων «Φίλοι της Φυρτ» και «Φίλοι του Ξυλοκάστρου» με νέα άτομα έχοντας κύριο σκοπό την βιωσιμότητα της αδελφοποίησης και στο μέλλον.

Σε επίσκεψη -ξενάγηση στη Μουσική Σχολή του Furth έγιναν τα πρώτα βήματα ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων.

Προέκυψαν σημαντικές συνεργασίες, μια εκ των οποίων είναι η επίσκεψη 10 μαθητών της μουσικής Σχολής της Φυρτ, ο οποίοι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μουσικής ,τον Ιούνιο του 2023, θα πραγματοποιήσουν συναυλία από κοινού με μαθητές του Ωδείου Ευρωστίνης και των δύο Φιλαρμονικών του Δήμου μας. Με την συμφωνία αυτή, επισφραγίζεται η συνέχεια της φιλίας αλλά και η κοινή αγάπη μας για τη μουσική.

Εξαιρετική συγκυρία, η γνωριμία μας με την Δήμαρχο Lorraine Cammeron της πόλεως Paisley της Σκωτίας , (αδελφοποιημένη πόλη με την Φυρτ), με την οποία υπήρξε εποικοδομητική προσέγγιση τουριστικής συνεργασίας.

Το ταξίδι τόνωσε την φιλία των δύο πόλεων , και την συνέχεια της συνεργασίας μας σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα μιας αδελφοποίησης ,η προσέγγιση πόλεων ή Δήμων που επιδιώκουν να λειτουργήσουν με προοπτική τέτοια , προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο