6 σημεία WiFi δωρεάν πρόσβασης σε κεντρικά σημεία του Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με υπευθυνότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα ανταποκρίνεται στη πρωτοφανή κρίση που έχει πλήξει όλους μας. Παράλληλα, συνεχίζοντας και εντείνοντας τις προσπάθειες αυτές, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προετοιμάζεται και για την επόμενη μέρα.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ανακοινώνεται η ενεργοποίηση του Προγράμματος WiFi4EU που αφορά στη δημιουργία πέντε  σε διαδικτυακές υπηρεσίες υψηλών επιδόσεων. Αυτό το διάστημα υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να είναι έτοιμος – και με τη λήξη αυτής της κατάστασης – να παρέχει σε όλους τους δημότες και στους επισκέπτες του δωρεάν ασύρματο δίκτυο εκμεταλλευόμενος την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “WiFi4EU”. Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα αναβαθμίσει τις δημοτικές ψηφιακές υποδομές δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύγχρονα εργαλεία τουριστικής προβολής και εφαρμογών έξυπνων πόλεων (smart cities). 

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί, εξυπηρετούν πλήθος συνδημοτών αλλά και επισκεπτών του Δήμου:

  • στη κεντρική πλατεία “Αγ. Βλασίου” στο Ξυλόκαστρο,
  • στη κεντρική πλατεία Δερβενίου,
  • στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου και
  • σε 3 σημεία σε όλη τη περιοχή με ιδιαίτερο τουριστικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου (περιοχή «Σύθα» – κάλυψη έκτασης σχεδόν 70 στρεμ. ήτοι ανοικτό θέατρο «Βασ. Γεωργιάδης», κλειστό θέατρο «Αγγ. Σικελιανός» & αθλητικές εγκαταστάσεις (ποδοσφαίρου, μπάσκετ & τένις)

Παράλληλα, έχουμε ενεργοποιήσει την εφαρμογή του HelpDesk στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.xylokastro-evrostini.gov.gr)στην οποία οι δημότες μπορούν πλέον να αποστείλουν ηλεκτρονικά και άμεσα τις ιδέες, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους και αυτές να προωθηθούν αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία. Μάλιστα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες υπάρχει η δυνατότητα άμεσης απάντησης (livechat) από διαθέσιμο υπάλληλο.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι έχει ενεργοποιηθεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης(www.gov.gr)όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες ή ακόμα και να διεκπεραιώσουν υποθέσεις όλων των ψηφιακών υπηρεσιών του δημοσίου όπως και αυτές που αφορούν στις συναλλαγές με του Δήμους.

Η κρίση που βιώνουμε δυστυχώς έχει επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην ήδη πολύπαθη τοπική οικονομία και στην ανάσχεση της ζοφερής κατάστασης αυτής εργαζόμαστε ήδη. Σύντομα, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες σε αυτό το πεδίο  – που επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό –έτσι ώστε όταν βγούμε από αυτή τη περιδίνηση, ο Δήμος μας να μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Ως τότε,

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,

ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ,

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο