Ξυλόκαστρο: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius ”A kitchen as big as Europe”

Από τις 21 έως τις 28 Μαΐου φιλοξενούνται στo Ξυλόκαστρο εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο “Χαρταετός”, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius “A kitchen as big as Europe”.

Tο Πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη γνωριμία μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων, στην ανταλλαγή στοιχείων και εμπειριών από τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών λαών.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στο θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου “Χαρταετός”. Παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο “Σίτος Σιταράκης”, με ηθοποιούς τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι κατέπληξαν τους θεατές με το παίξιμό τους. Το έργο ήταν μια περιήγηση στις χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius. Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν χορούς και τραγούδια των χωρών αυτών με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και η Αντιδήμαρχος στα Πολιτιστικά Θέματα κα Αγγελική Κλειώση. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη των ξένων αποστολών και στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς και την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορίας και της παράδοσης κάθε χώρας. Επίσης, συνεχάρη τους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την εξαιρετική προσπάθεια και ευχήθηκε να πραγματοποιούνται παρόμοιες εκδηλώσεις συχνά από τα σχολεία της πόλης μας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Εκτιμώμενο μέγεθος σεισμού 5,7 38 χλμ. από Τριφύλλια · Μεσσηνίας...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...
Μετάβαση στο περιεχόμενο