ΑρχικήΚΟΡΙΝΘΙΑΔήμος ΣικυωνίωνStymphalia Lake Run 2022 | 5ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία

Stymphalia Lake Run 2022 | 5ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία

Ήδη μετρά πάνω από 126.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες από τους οποίους οι 204 έχουν ήδη προσφέρει μόσχευμα σε συμβατό ασθενή δίνοντας  τους ελπίδα για ζωή. Αθλητές και επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και να εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τελευταίες ημέρες εγγραφών για το StymphaliaLakeRun 2022, που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» το Δήμου Σικυωνίων, τονΑθλητικό Σύλλογο Νεμέας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», υπό την αιγίδα τηςΈνωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣΠελοποννήσου, την Κυριακή 29 Μαΐου(ώρα έναρξης αγώνων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία. Οι εγγραφές στις αγωνιστικές διαδρομές στο site του αγώνα (www.stympalialakerun.gr) κλείνουν τηνΤετάρτη 18Μαΐου. Λόγω του μεγάλου όγκου των εγγραφών δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Την ημέρα του αγώνα φιλοξενείται στο Μουσείο ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Ήδη μετρά πάνω από 126.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες από τους οποίους οι 204 έχουν ήδη προσφέρει μόσχευμα σε συμβατό ασθενή δίνοντας  τους ελπίδα για ζωή. Αθλητές και επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και να εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Επιπλέον την ημέρα του Αγώνα, οι μικροί φίλοι του αθλητισμούθα έχουν τη δυνατότητανα λάβουν μέρος στην μη αγωνιστική διαδρομή «ΙΟΛΑΟΣ», συνολικής απόστασης 1χλμ. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων. Το έντυπο της εγγραφής/συναίνεσης διατίθεται και ηλεκτρονικά, για όσους γονείς θέλουν να δηλώσουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή των παιδιών τους στο site του αγώνα (www.stymphalialakerun.gr). Τους συμμετέχοντες θα συνοδεύσουν για πρώτη φορά φέτος εκπαιδευτές της ΛΑΡΑ, ελληνική σχολή σκύλων οδηγών τυφλών, μαζί με τους εκπαιδευμένους σκύλους τους.

Οιδρομείς μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς τους από διαφορετικά σημεία:

  • Δευτέρα 23 Μαΐου(17:00-19:00)

Αθήνα, Πωλητήριο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Στοά Σπυρομήλιου).

 

  • Τρίτη 24 Μαΐου (17:00-19:00)

Κόρινθο, MareWest(Παλαιά Εθνική ΟδόΚορίνθου-Πατρών)

  • Τετάρτη 25 Μαΐου(17:00-19:00)

Κιάτο, Δημοτική βιβλιοθήκη Κιάτου (Λιμάνι Κιάτου, δίπλα στο Δημαρχείο).

  •  Σάββατο 28 Μαΐου (10:00-18:00) και Κυριακή 29 Μαΐου (7:30-8:30)

Στυμφαλία, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Την Κυριακή 29/5, λόγω σταδιακής διακοπής της κυκλοφορίας για τη διεξαγωγή του αγώνα, η πρόσβαση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας μετά τις 8:30 θα γίνεται με παρακάμψεις και βάσει οδηγιών της Αστυνομίας, από το χωριόΚαλλιάνοι και μέχρι το χωριό Καρτέρι (12χλμ.). Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα (αναμενόμενη ώρα 12:30).

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις λοιπές δράσεις μπορείτε να βρείτε στο siteτου αγώνα www.stymphalialakerun.gr , ή να επικοινωνήσετε με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» (e-mail: mikoni.ds@gmail.com, τηλ. 2742022573) και με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr, τηλ. 2747022296).

Μετάβαση στο περιεχόμενο