ΑρχικήΚΟΡΙΝΘΙΑΔήμος ΣικυωνίωνΔήμος Σικυωνίων: 650 νοικοκυριά θα ενισχυθούν με δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα...

Δήμος Σικυωνίων: 650 νοικοκυριά θα ενισχυθούν με δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Σικυωνίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», ενημερώνει ότι την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διανομή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ, που αφορά στην ενίσχυση 650 νοικοκυριών.

Η διανομή θα λάβει χώρα στο Κιάτο, στο τέρμα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορά σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Σικυωνίων, έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη φορά περισσότεροι από 1300 συμπολίτες μας θα υποστηριχθούν με προϊόντα βασικής διατροφής και προσωπικής υγιεινής, τα οποία αναλυτικά είναι: 

Κρέας (χοιρινό και κοτόπουλο), ελαιόλαδο, όσπρια (φασόλια και φακές), τυρί φέτα, ζυμαρικά, χυμός τομάτας, γάλα εβαπορέ, είδη βρεφικής διατροφής και φροντίδας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά.

Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημερομηνία και την ακριβή ώρα διανομής.

Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν ειδοποίηση χρειάζεται να έχουν μαζί τους:

α) αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και 

β) την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα «ΚΕΑ»

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει την ημέρα διανομής, τα τρόφιμα μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας του, με την αίτησή του και την ταυτότητα του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο), απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου. 

Προς αποφυγή συνωστισμού για αποφυγή μετάδοσης οποιασδήποτε αναπνευστικής λοίμωξης, οι δικαιούχοι παρακαλούνται:

  • • Να τηρούν αυστηρά τις ώρες προσέλευσης που αναφέρονται στο γραπτό μήνυμα (sms) που έχουν λάβει ατομικά στο κινητό τους τηλέφωνο. 
  • • Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα (αν είναι δυνατόν διπλή).
  • • Να κρατούν τις αποστάσεις στην ειδική σήμανση στους χώρους αναμονής και παραλαβής κατά τη διάρκεια της διανομής.

Να εφαρμόζουν γενικότερα, ΟΛΑ τα μέτρα που αφορούν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, τηλ.: 27423 60125 (κα Τρίγκα) και 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΤΕΒΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο