ΑρχικήΚΟΡΙΝΘΙΑΔήμος ΣικυωνίωνΔήμος Σικυωνίων: 47 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών

Δήμος Σικυωνίων: 47 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών

Εντυπωσιακή άνοδος της τάξεως του 37% καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος κατά την σχετική συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021.

Ο προϋπολογισμός του 2022 αγγίζει 47 εκατομμύρια ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός όλων των εποχών, που έχει κατατεθεί στον δήμο Σικυωνίων. Η θεαματική αύξηση των ποσών οφείλεται στις πολλές και μεγάλες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το «Φιλόδημος», το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.ά.

Η εισροή των πολλών και σημαντικών χρηματοδοτήσεων για μεγάλα έργα που θα εκτελεστούν στον δήμο Σικυωνίων αντανακλάται και στο τεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζει μια κατακόρυφη άνοδο που αγγίζει το 75%.

Συνοπτικά τα νέα έργα για τα οποία εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις που ενισχύουν τον προϋπολογισμό του 2022 είναι: 

  • Αγροτική οδοποιία (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)
  • Ψηφιακό Μουσείο Νερού (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)
  • Προσεισμικός έλεγχος κτηρίων (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)
  • Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Πράσινο Ταμείο)
  • Αναβάθμιση υποδομών 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου (Πράσινο Ταμείο)
  • Αρδευτικά Έργα ΔΕ Στυμφαλίας και ΔΕ Σικυωνίων (ΕΣΠΑ)
  • Κατασκευή εξωτερικού δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού στο Διμηνιό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)
  • Δημοτικό Στάδιο Κιάτου (Φιλόδημος ΙΙ, συμβασιοποιήθηκε)
  • Πυροπροστασία Σχολικών Κτηρίων (Φιλόδημος ΙΙ)
  • Κατασκευή ραμπών για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ (Φιλόδημος ΙΙ) 

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού τόνισε ότι η πίστωση πόρων στα ταμεία του δήμου από διάφορες πηγές χρηματοδότησης έχουν ως σταθερό στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και  στις τρεις δημοτικές ενότητες. «Ο φετινός προϋπολογισμός» σημείωσε «αποτελεί το επιστέγασμα των μεγάλων χρηματοδοτήσεων που έχουμε πετύχει και χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή δυναμική ανάπτυξης που θα βελτιώσει καίρια και οριστικά πολλούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών μας. Παράλληλα, έργα που θα υλοποιηθούν θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα του δήμου Σικυωνίων στη νέα ψηφιακή εποχή, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων της Σικυώνας, της Στυμφαλίας και του Φενεού ως εφαλτήρια για την οικονομική ενδυνάμωση τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο