Την αναγκαιότητα υλοποίησης του σχολείου στην Αρχαία στήριξε με ζέση ο Δήμαρχος Κορινθίων στην συνεδρίαση του ΚΑΣ

Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ συμμετείχε την Τρίτη 23 Μαρτίου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του δήμου Κορινθίων για την αναγκαιότητα υλοποίησης του νέου σχολικού συγκροτήματος Αρχαίας Κορίνθου, σχολείο που θα επιτρέψει στα παιδιά να απολαμβάνουν την εκπαίδευση τους σε άρτιες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος περιέγραψε στο Συμβούλιο τις σημερινές συνθήκες στις οποίες εκπαιδεύονται τα παιδιά (γίνεται χρήση ακόμα και κοντέινερς για την κάλυψη των αναγκών).

Αναφέρθηκε στο ιστορικό σημειώνοντας πως το Συμβούλιο έχει με παλαιότερη απόφαση του εγκρίνει τον χώρο για την ανέγερση του σχολείου με αποτέλεσμα το έργο όχι μόνο να προχωρήσει σε επίπεδο αδειών αλλά και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ενημέρωσε επίσης για την υπογραφή της σύμβασης το Μάιο του 2020 και τις ρήτρες τις οποίες ο δήμος καλείται να πληρώνει καθημερινά εξαιτίας της παύσης των εργασιών που έχει επέλθει εδώ και αρκετούς μήνες.

Εστίασε στην επιλογή του δήμου τη νέα στατική μελέτη η οποία έπρεπε να γίνει λόγω των νέων ευρημάτων να εκπονήσει ο μελετητής που εκπόνησε την αντίστοιχη του Μουσείου της Ακρόπολης, δαπανώντας αρκετά χρήματα αφού ο στόχος ήταν και παραμένει η ορθή κατασκευή και η προστασία των ευρημάτων.

Επανέλαβε τέλος την ισχυρή βούληση του δήμου Κορινθίων μέσα από την κοινή εργασία και συνεργασία με τον εργολάβο και την εφορεία αρχαιοτήτων τα ευρήματα να προστατευθούν και να αναδειχθούν μετατρέποντας ουσιαστικά το νέο σχολείο σε “ζωντανή διδαχή”, καθιστώντας το μοναδικό στη χώρα.

 

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα του Συμβουλίου ζητώντας με θέρμη την θετική απόφαση του επί της νέας στατικής μελέτης, απόφαση η οποία θα επιτρέψει την συνέχιση των εργασιών, την υλοποίηση του σχολείου και την απόδοση του στην Αρχαία Κόρινθο μαζί με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που αποκαλύφθηκαν.

The post Την αναγκαιότητα υλοποίησης του σχολείου στην Αρχαία στήριξε με ζέση ο Δήμαρχος Κορινθίων στην συνεδρίαση του ΚΑΣ appeared first on .

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο