Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Νέα χρηματοδότηση 25.400.000 ευρώ για τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης – Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου & Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εξασφάλισε την χρηματοδότηση της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου από την Τ.Κ Λουτρού έως και τα Μαύρα Λιθάρια της Τ.Κ Δερβενίου. Πρόκειται για την κατασκευή 17χλμ κύριου αποχετευτικού δικτύου και 20 χλμ δευτερεύοντος, καθώς και την χρηματοδότηση 2.300 ιδιωτικών συνδέσεων.

Επίσης χρηματοδοτήθηκε η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου ώστε μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων να παράγεται κατάλληλα επεξεργασμένο νερό το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις αυξημένες ανάγκες άρδευσης της περιοχής.

Τέλος χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 500 Kw, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και του κόστους λειτουργίας της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού.

Το έργο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα έργο το οποίο ο Δήμος μας διεκδικούσε για πολλά χρόνια μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Αποτέλεσε για εμάς ως Δημοτική Αρχή βασική προτεραιότητα και διεκδίκηση, καθώς κρίναμε ως κορυφαία την σημασία του. Η επέκταση του αποχετευτικό δικτύου σε όλες τις παράκτιες τοπικές κοινότητες του Δήμου, δίπλα στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού, συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής έγινε πραγματικότητα με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, η στήριξη του οποίου υπήρξε συνεχής όλη την παρούσα Δημοτική θητεία στα δίκαια αιτήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε συστηματικά τα απαραίτητα έργα, να διεκδικούμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Ευθυμία-Μαρία Μούζου
Γραφείο Δημάρχου

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο