Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα χρηματοδότηση πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας. Το Σχέδιο αφορά σε έργα διαμόρ­φωσης ή ανακατασκευής των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών.

Δηλαδή: πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, νησίδες, χώρους πρασίνου και αλσών, στάσεων κ.ά. Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στο να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και κυρίως των ΑμεΑ (ράμπες πεζοδρομίων, ειδικές θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, πλάκες όδευσης τυφλών κ.ά.), αλλά και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάλαθοι αχρήστων, πινακίδες πληροφόρησης, κ.ά.).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας αποτελεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών, που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τη ζωή των δημοτών και επισκεπτών στον δήμο Σικυωνίων με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων φιλικών προς τα ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ικανοποιημένος από τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε τόνισε σε δηλώσεις του ότι «για τη δημοτική αρχή παραμένει σταθερός ο στόχος της εξασφάλισης κάθε πιθανής χρηματοδότησης που συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ενισχύει τις προσπάθειές μας για την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης στον δήμο μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο