Δήμος Σικυωνίων: Στοχευμένη στήριξη στους πυρόπληκτους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο της «Συμμαχίας Ευθύνης και Αλληλεγγύης» της ΚΕΔΕ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία τόσο με την Κεντρική Ένωση Δήμων όσο και με τους πυρόπληκτους Δήμους, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και να στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων του όλους τους συμπολίτες μας, που περνούν δύσκολες ώρες λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Σικυωνίων οργανώνει:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ:

Α. Μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου, τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας σύμφωνα με τις ανάγκες που μας γνωστοποιήθηκαν. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στην αίθουσα ΚΑΠΗ Κιάτου (Πολιτιστικό Κέντρο) Κλεισθένους 57, τηλ. 2742-21921 και μπορούν να είναι τα παρακάτω:

  • Γάλα εβαπορέ
  • Καφές – κακάο
  • Κονσέρβες
  • Πελτές – σάλτσες ντομάτας
  • Μακαρόνια
  • Ρύζι
  • Αλεύρι
  • Ζάχαρη
  • Όσπρια
  • Μαρμελάδες και μέλι
  • Ελαιόλαδο

Β. Μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου, την συγκέντρωση και μεταφορά ζωοτροφών για αιγοπρόβατα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις Δημοτικές Ενότητες Στυμφαλίας και Φενεού, σε ώρες και μέρες που θα ορίσουν οι τοπικοί πρόεδροι σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους. (Πληροφορίες: 2747360111, 2747360222).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ο δήμος Σικυωνίων προτίθεται να συνδράμει οικονομικά και καλεί όποιον πολίτη το επιθυμεί να κάνει το ίδιο, με την κατάθεση χρηματικού ποσού στον Ειδικό Λογαριασμό της ΚΕΔΕ: 
ΙΒΑΝ  GR6901100800000008001174807
(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Δικαιούχος: ΚΕΔΕ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ).

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί με ευθύνη της ΚΕΔΕ, που κατέθεσε πρώτη το πόσο των €500.000, για την αποκατάσταση των υποδομών και τις απαιτούμενες αναδασώσεις τους πυρόπληκτους δήμους.

Ο δήμος Σικυωνίων από την πρώτη στιγμή, στοχευμένα και οργανωμένα, στέκεται στο πλευρό των πυρόπληκτων δήμων και ενισχύει με κάθε τρόπο τις δράσεις υποστήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε νέα ανάγκη που δημιουργείται, επικαιροποιώντας τη λίστα των ενεργειών του, ώστε να συμβάλλει με τον δυνατόν καλύτερο τρόπο, να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτοι και να αποκατασταθεί η διαβίωσή τους σε κανονικά επίπεδα.

Μένουμε ενωμένοι. Μένουμε δυνατοί. Με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημέρωση «κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Ανατολικής Μάνης» 2024-2025

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ» 2024-2025 Αγαπητοί Γονείς, Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, για τέταρτη χρονιά,  συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. στα σχολεία του Δήμου μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ/ΕΜΚ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο