Φεστιβάλ κινηματογράφου “Γέφυρες”

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ ξεκίνησε την Κυριακή 20/11 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου με την παρουσίαση του βιβλίου του Θόδωρου Μαραγκού “Ο Δάσκαλος της Αρκαδίας και ο Τάλως του 21ου αιώνα”.

Ανάγνωσαν αποσπάσματα ο Θεοδόσης Κοντόζογλου και η Ελένη-Συκά Κοντόζογλου και τραγούδησε η μικρή Παρασκευή με συνοδεία στο πιάνο από τη μαέστρο μητέρα της Ελευθερία Βούλγαρη. Ακολούθησαν οι προβολές των ταινιών “Μπλακ Μπέ” του Θόδωρου Μαραγκού, η ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους “Η Μάχη της Περαχώρας” του Γιάννη Αικατερίνη και το “Emulsion” του Βασίλη Καλέμου με την παρουσία των σκηνοθετών.

Στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο ξεκινούν καθημερινά στις 6μμ οι προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους με την παρουσία των σκηνοθετών και συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη 23/11, ώρα 8μμ ο Γιάννης Πανούσης – ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας ΕΚΠΑ θα δώσει διάλεξη με τον τίτλο “Από τη γυναύκα-θύμα στη γυναίκα-θύτη: μιας χαμένης ισότητας δρόμος”. Θα ακολουθήσουν προβολές ταινιών με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών που θα παραστούν στις προβολές.

Την Παρασκευή 25/11, ώρα 10πμ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα σχολεία, τα MME και το κοινό με θέμα «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινωνίας και η ανάγκη προστασίας του νερού και ο ρόλος του βιο-πρεσβευτή».

Το Σάββατο 26/11, ώρα 8μμ θα πραγματοποιηθεί η παράσταση Re-think από τους Science Reactors και την Ελένη Γραμματικοπούλου, διάρκειας 70′. Νέοι χαρισματικοί επιστήμονες από διαφορετικές επιστημονικές κατευθύνσεις, μέσα από παραστάσεις Stand up Science (στα χνάρια του Stand up comedy) και Science on stage (επιστημονικό θέατρο), παρουσιάζουν την επιστήμη… αλλιώς!

Την Κυριακή 27/11, ώρα 6μμ θα γίνει η Τελετή Απονομής Βραβείων Χρυσός Πήγασος με παρουσιάστρια την Ελένη Πετροπούλου και τη συμμετοχή της 25μελούς Νεανικής Μαθητικής Ορχήστρας του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού σε διεύθυνση του Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Θεοδοσίου.

Η προβολή της ταινίας του Θόδωρου Μαραγκού θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ. -H Γεύση του Ολόκληρου  (Director’s Cut “O δραπέτης του Φεγγαριού”) – Θόδωρος Μαραγκός Ελλάδα, 2021, 90’ – Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Τσοκόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Ολγα Μαραγκού, Μενέλαος Ντάφλος, Κώστάς Τσάκωνας, Κώστας Καφάσης Κώστας Τζουβάρας, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Χρήστος Καλαβρούζος, Σπύρος Φωκάς, Αλεξάνδρα Λαδικού.

To Διεθνές Φεστιβάλ Kινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της Εταιρείας Πολιτισμού CINE@ART. Πληροφορίες: 6972080441.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο