Ξεκίνησε για 5 η σχολική χρονιά ο μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στο Λουτράκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/loutraki.

Για τη σχολική χρονιά 2022-2023, με οδηγό τα εξαιρετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, ξεκινά ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση», για 5η χρονιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Ο Μαραθώνιος υλοποιείται στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, καπάκια, μπαταρίες και τηγανέλαιο. Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ». 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκλήρωσε τη διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και από εδώ και πέρα αναλαμβάνει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία. Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Πέρρα Σωτήρη και εκπροσώπου του Followgreen. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες. Υπενθυμίζεται πώς στον Σχολικό Μαραθώνιο 2021-2022 συμμετείχαν 2.176 μαθητές από 17 σχολεία του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 13.000 κιλά υλικών.

processed 47f5c466 ae09 49ce 942b 626c7c107722 9ve1ot99

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο