Δωρεάν στειρώσεις και εμβολιασμοί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με κοινωνικά κριτήρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, επιδιώκοντας να διευκολύνει τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς που δυσκολεύονται να καταβάλλουν το κόστος της στείρωσης τους, επεκτείνει το πρόγραμμα στείρωσης ώστε εκτός από τα αδέσποτα να περιλάβει και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων, σήμανσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης ζώων συντροφιάς (45 θηλυκών και 35 αρσενικών σκυλιών) αφορά σε ιδιοκτήτες ή αναδόχους τους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα σε: άτομα με αναπηρία, πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες ή/και κάτοικοι του Δήμου καλούνται όπως υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου (Δ/νση: Ιάσονος 1, 20300 Λουτράκι, και e-mail: e-protokollo@loutraki.gr).

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1️⃣ Αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα στειρώσεων ζώων συντροφιάς (σκυλιών)
2️⃣ Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΑΜΕΑ) ή

  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (Πολύτεκνοι & Τρίτεκνοι) ή
  •  Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή Επιμέλεια παιδιού (Μονογονεϊκές Οικογένειες) ή
  •  Βεβαίωση ανεργίας (Εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ) ή
  •  Απόφαση Ένταξης (Διαβιούντες με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) .

Με την ολοκλήρωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών θα υποβληθεί Δήλωση υιοθεσίας του ζώου. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, βάσει του Αριθμού Πρωτοκόλλου της Αίτησης. Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Περιβάλλοντος – Γραφείο Περιβάλλοντος: 2744 360 124, -177.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 13 του Άρθρ. 4 του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α΄/18-9-2021) και σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών περί ένταξης του Δήμου μας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την «Κατασκευή και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφύγιων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» (Αρ. Πρωτ. 61524/ 20-9-2022 με ΑΔΑ: 60ΥΨ46ΜΤΛ6-ΣΚΕ).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο