«Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες» / «Η ιστορική οικογένεια Παμπούκη στην Κορινθία»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορική οικογένεια Παμπούκη της Κορινθίας, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, ώρα 11:30, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος).

Ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, κύριος Χάρης Παμπούκης, απόγονος της οικογενείας, και ο πολιτικός μηχανικός, ιστορικός ερευνητής και γραμματέας της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων, κύριος Γιώργος Κωστούρος, μιλούν για τον ιερέα και Φιλικό, Νικηφόρο Παμπούκη, καθώς και για τον αδελφό του Χαράλαμπο, οι οποίοι υπηρέτησαν τον Αγώνα για την Ανεξαρτησία την περίοδο 1784-1844.

Την προσφορά έως σήμερα της οικογένειας Παμπούκη, θα αναδείξουν με παρεμβάσεις τους, η κυρία Λένα Παμπούκη και οι κύριοι Γιώργος Παμπούκης και Ιωάννης Ευδοκιμίδης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο