“Μας πετούν στον δρόμο” φωνάζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Κορίνθου (video)

«Θέλουμε να δουλέψουμε» λένε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του δήμου Κορίνθου που βρίσκονται από νωρίς έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/kyN_1kwqW4A” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Οι τριάντα περίπου συμβασιούχοι έφτασαν στην Αθήνα από την Κόρινθο, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, απαιτώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι το τέλος του 2017, όπως προβλέπει ο νόμος και στην συνέχεια να ανανεωθούν με αορίστου χρόνου.

«Είμαι περισσότερα από τρία χρόνια στον δήμο ως συμβασιούχος… Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, έχω τρία παιδιά και τα σπουδάζω και τα τρία, ενώ ο σύζυγός μου είναι άνεργος…» λέει η κ. Ελένη εργαζόμενη στην καθαριότητα.

Μαζί με την κ. Ελένη όμως ήρθε για συμπαράσταση και ο σύζυγός της που είναι χρόνια άνεργος.

«Αν μείνουμε χωρίς δουλειά θα σταματήσουμε τα παιδιά της σπουδές, τα παιδιά σπουδάζουν δυο στην Αθήνα και ένα στην Καλαμάτα, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τα παιδιά», λέει συγκινημένος ο κ. Γιώργος από την Κόρινθο.

Ο Γιάννης είναι πατέρας πέντε παιδιών και βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο δεν τους ανανεώνουν τις συμβάσεις τους, ενώ σε άλλους δήμους ήδη έχουν ανανεωθεί.

«Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε γιατί θέλουμε την δουλειά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Τις συμβάσεις τις έχουν ανανεώσει πολλοί δήμοι, πέντε δήμοι είναι που δεν έχουν ανανεώσει. Λένε οτι δεν υπάρχουν τα χρήματα. Οι υπόλοιποι δήμοι όμως έχουν κάνει ανανεώσεις», λέει ο απελπισμένος πολύτεκνος πατέρας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ενώ θα ζητήσουν συνάντηση και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

protothema.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο