Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας μαζί με τους Αγρότες της Βόχας

Το παρόν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έδωσε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Νίκο Ρόζο, ενισχύοντας με την παρουσία του και την τοποθέτησή του, τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που για άλλη μια χρονιά φέτος, είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Η σημαντική είδηση την οποία ανακοίνωσε ο Υπουργός στην συνάντηση είναι ότι οι αναγγελίες που έχουν γίνει ήδη στον ΕΛΓΑ, για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή, ανεξαρτήτως αν καλύπτονται από τα κριτήρια που αφορούν σε θερμοκρασίες, ύψος βροχόπτωσης κλπ, θα εξεταστούν θετικά. Αυτή η απόφαση δικαιώνει τις αποφάσεις και τις ενέργειες του δήμου Βέλου-Βόχας.

Θυμίζουμε ότι ήδη από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο Βέλου-Βόχας, δέχονται δηλώσεις ζημιάς από τις βροχοπτώσεις.

Οι δηλώσεις θα μπορούν να κατατεθούν έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την πρόσληψη επιπλέον εκτιμητών για τον ΕΛΓΑ έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιηθούν όλες οι εκτιμήσεις και οι αγρότες να αποζημιωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, με την ολοκλήρωση της συνάντησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή των αιτημάτων του δήμου και των αγροτών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γεγονός που θα μετριάσει και θα καλύψει κατά το δυνατόν την φετινή μεγάλη ζημιά στις καλλιέργειες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο